Acasă Actualitate Caracal, staţiune turistică de interes local!

Caracal, staţiune turistică de interes local!

39

Guvernul României a adoptat miercuri, 28 decembrie 2022, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și privind modificarea art. 2 și anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice. Printre cele 35 de staţiuni turistice de interes local se află şi zona turistică a municipiului Caracal.

În urma solicitărilor și documentației depuse de administraţia locală de la Caracal, condusă de Ion Doldurea, Caracalul bifează o nouă minune, aceea de a fi stațiuni turistice de interes local.
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, după vizite în teritoriu şi ȋndepliniriea criteriilor legale de către minicipiu, a decis includerea Caracalului pe lista turistică a României.

„Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local vor crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Până la acest moment, în România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.