Acasă Actualitate Festivalul Căluşăresc „Ilie Martin”, la cea de-a XVIII-a ediţie

Festivalul Căluşăresc „Ilie Martin”, la cea de-a XVIII-a ediţie

48

În comuna condusă de Nicolae Stan, miercuri 20 iulie a.c., are loc o nouă ediţie a Festivalului Căluşăresc „Ilie Martin”, care a ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie.
De Sfântul Ilie, Coloneştiul îmbracă haine de sărbătoare, cu ocazia unei noi ediţii a sărbătorii locale închinate dansului căluşăresc şi a personalităţii lui Ilie Martin, cel care a dus căluşul în faţa englezilor, acum aproape un secol.

Pe scena amplasată lângă stadionul comunei vor urca, cu începere de la ora 15:30, Ansamblul Căluşeresc „Ilie Martin” din Coloneşti, „Căluşul” din Scorniceşti, „Brâuleţul” din Pârşcoveni, dar şi ansambluri din comunele Costești şi Bîrla din judeţul Argeş, printre altele.
Nicolae Datcu va deschide seria de recitaluri muzicale, urmat de Diana şi Cornel Ţiţirigă. Vor mai urca şi băieţii din formaţia Nemuritorii, Emilia DorobanţU şi Constantin Enceanu.
Ziua se va încheia încheia cu un spectacol de lumină şi culoare – joc de artificii.

File de poveste: Ilie Martin
Vătaful Ilie Martin s-a născut în satul Bărăşti, comuna Coloneşti în anul 1884 şi a murit in anul 1962, la vârsta de 78 de ani, după cum se precizează pe pagina de internet a echipei de forbal Vediţa Coloneşti.. Casa părintească a lui Ilie Martin era situată în satul Bărăşti, pe locul unde astăzi locuieşte, strănepotul său, preotul Nelu Sandu.
Prima ediție a festivalului a avut loc în anul 2003 la inițiativa primarului localității, Nicolae Stan, care a dorit să aducă un omagiu lui Ilie Martin, unul dintre cei mai renumiți călușari din zona Olteniei, ce a dus faima Călușului Românesc dincolo de hotarele țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.