Acasă Politic Adrian Chesnoiu: „Am promovat digitalizarea ca modalitate de eficientizare”

Adrian Chesnoiu: „Am promovat digitalizarea ca modalitate de eficientizare”

30

Deputatul Adrian Chesnoiu spune că Ministerul Agriculturii a lansat aplicația pentru depunerea online a solicitărilor de emitere a certificatelor fitosanitare.
„Felicitări și mulțumiri colegilor din AFIR și MADR pentru implementarea acestei idei la care am lucrat în ultimele luni.
Am promovat digitalizarea ca modalitate de eficientizare a relației administrației cu fermierii și iată că, ușor-ușor, câștigăm bătălia cu mitul hârtiei în administrația publică centrală.
Operatorii care derulează activități de export cu plante, produse vegetale și alte obiecte, au obligația să solicite Autorității Naționale Fitosanitare eliberarea certificatelor fitosanitare pentru export. Aceste documente oficiale garantează că mărfurile exportate îndeplinesc exigențele fitosanitare impuse de țara importatoare.
De acum, online, chiar și de pe telefon, operatorii vor depune cererile de eliberare a certificatelor fitosanitare pentru export online, fără a mai fi nevoie să fie întocmite în format tipărit și transmise fizic”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.