Acasă Actualitate Gigel Ştirbu: „Guvernul Ciucă va ajuta aproximativ 1.200 de IMM-uri beneficiare”

Gigel Ştirbu: „Guvernul Ciucă va ajuta aproximativ 1.200 de IMM-uri beneficiare”

10

Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a aprobat OUG pentru acordarea de granturi pentru întreprinderile mici şi mijlocii, în valoare de 400 milioane euro. Deputatul Gigel Ştirbu detaliază etapele proiectelor din intermediul OUG.

„Vorbim de două etape. Prima alocare de 60 milioane de euro cu granturi între 50.000 şi 200.000 euro, destinată refacerii capacităţilor de prestări servicii;
a doua de 360 milioane euro, cu granturi între 50.000 şi 500.000 euro, pentru IMM-urile afectate de criză
Criteriile de selecţie a proiectelor sunt specifice perioadei de criză pe care o parcurgem. În prima etapă, destinată capacităților de prestări servicii în domenii precum învăţământul, sănătatea, asistenţa socială şi serviciile prestate către populaţie, Guvernul Ciucă va ajuta aproximativ 1.200 de IMM-uri beneficiare.
Cea de-a doua componentă a măsurii de sprijin guvernamental prevede granturi pentru activitatea de producţie, construcţii, transport şi depozitare, hoteluri şi restaurante, pe componenta de dotări specifice pentru serviciile de cazare, având aproximativ 4.000 de IMM-uri beneficiare. Se vor deconta echipamente, utilaje, dotări specifice, tot ce înseamnă investiţii ce ţin de capitalizarea IMM şi refacerea capacităţilor de rezilienţă”, spune Gigel Ştirbu.

Articolul precedentMorunglav. Ziua comunei, prima ediţie din mandatul primarului Nicolae Cărămizaru
Articolul următorGăsit la Slatina. Bărbat din Coteana, mandat european de arestare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here