Acasă Actualitate Valabilitatea cărţilor de identitate, prelungită în pandemie, expiră. Ce trebuie să facă...

Valabilitatea cărţilor de identitate, prelungită în pandemie, expiră. Ce trebuie să facă cetăţenii vizaţi

42

Prin intermediul unui comunicat de presă, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei, condusă de Silviu Neacşu, comunică, că incepând cu data de 07.06.2022, actele de identitate a căror valabilitate a fost prelungită potrivit dispoziliilor Legii 55/2020, pentru o perioadă de 90 de zile de la incetarea stării de alertă, işi pierd valabilitatea.

„În acest sens, invităm cetăţenii ale căror documente işi pierd valabilitatea la data de 7.06.2022, să se prezinte la sediul serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor pe raza cdrora işi au domiciliu, pentru reînnoirea cărţii de identitate”, se arată în comunicat.

Conform O.U.G. nr.9712005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, aprobată cu modificdrile şi completările ulterioare, termenul de soluţionare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitatre este de până la 30 de zile de la data inregistrării cererii la serviciul public comunitar local de
evidenţă a persoanelor, acesta putând fii prelungit cu cel mult 15 zile de către şeful serviciului în cauză.
Astfel, pentru evitarea prezentării în acelaşi timp a unui număr mare de persoane la sediul acestor servicii, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei recomandă ca cetăţenii să consulte programul de activitate al S.P.C.L.E.P. de la locul de domiciliu, prin accesarea website-urilor primăriilor în subordinea cărora acestea funcţionează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.