Acasă Actualitate Operații inedite la SJU Slatina, efectuate de echipa medicului Dan Călin. Senatorul...

Operații inedite la SJU Slatina, efectuate de echipa medicului Dan Călin. Senatorul Siminica Mirea, în sprijin cu clarificarea legislaţiei în domeniu

190

Recent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, au fost efectuate intervenţii chirurgicale inedite pentru unitatea emdicală. Sub conducerea medicului ortoped Dan Călin, au fost efectuate două operații de hernie de disc cervicală.
Intervenția disputată între neurochirurgie și ortopedie, fără clarificări în procedurile de tehnică medicală, a obținut atribuire pluridisciplinară (neurochirurgie și ortopedie), prin implicarea directă la Ministerul Sănătății a senatorului de Olt, Siminica Mirea. Cea care a înțeles problema ridicată de medicul Dan Călin și a intervenit acolo unde trebuie.
Mai departe, în spatele acestei reușite este rezultatul unei colaborări de excepție. O echipă de conducere a spitalului conectată la deschiderea către dezvoltarea activității susținută de Consiliul Județean Olt, face ca la Slatina să se poată interveni, iată, într-un domeniu unde practica anterioară recomanda acceleratul de București. Sau de Craiova…

„Am avut, recent, o provocare. Și nu am spus nu! În urma unei discuții purtate cu medicul ortoped Dan Călin de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe seama unui vid legislativ, privind implicarea medicilor din specialitatea Ortopedie Traumatologie, în diagnosticarea și tratamentul patologiei coloanei vertebrale, atât cea traumatică, cât și cea degenerativă, am găsit deschidere la Ministerul Sănătății pentru a înțelege care este limita de acțiune interdisciplinară, între neurochirurgie și ortopedie. Răspunsul este în favoarea ambelor discipline. Astfel, recent, la Slatina, fără presiunea dată de neclaritatea legislativă, echipa medicală a spitalului, compusă din medici ortopezi si anesteziști, au reușit să opereze două hernii de disc cervicale printr-un procedeu specific: artrodeză anterioară. Pacienții sunt bine, iar prin această reușită mă bucur că spitalul de la Slatina poate realiza intervenții considerate până acum exclusive în zona clinicilor universitare. Avem, iată, rezultate fericite, provenite din partea unei echipe profesioniste, unde solidaritatea este tot timpul prezentă. Pot spune tare și răspicat că, în Spitalul Județean de Urgență Slatina, viața oamenilor este pe mâini bune. Pe această cale, felicit echipele secțiilor de Anestezie și Ortopedie ale spitalului, formate din cadre medicale profesioniste, a căror activitate se resimte în mod direct asupra bunăstării pacienților.
Implicarea mea este modestă, dar a facilitat efectuarea acestor noi intervenții prin soluționarea cadrului legislativ, reușind să înlăture presiunea existentă pe umerii personalului medical. Felicit, de asemenea, conducerea spitalului pentru suportul acordat echipei medicale tinere, dar cu o viziune modernă si de actualitate în tratamentul acestei patologii”, spune senatorul Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.