Acasă Actualitate ANI ştirbeşte siguranţa şi încrederea IPJ Olt. Adjunctul Mihai Mihalache, în conflict...

ANI ştirbeşte siguranţa şi încrederea IPJ Olt. Adjunctul Mihai Mihalache, în conflict de interese

396

Conform unui comunciat de presă, Agenţia Naţională de Integritate anunţă că Mihai Mihalache,
împuternicit adjunct al şefului Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a semnat, „în perioada exercitării atribuțiilor de șef al I.P.J. Olt, două dispoziții cu privire la soția sa (agent de poliție în cadrul I.P.J. Olt). Prin semnarea documentelor soția acestuia a beneficiat de un coeficient de salarizare mai mare pentru funcția ocupată”.

Acesta a încălcat prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 45, alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002.

– art. 79, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații: c) interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice. (2) În cazul existenței unui conflict de interese, funcționarul public este obligat să se abțină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii și să-l informeze de îndată pe șeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparțialitate a funcției publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoștință.”;
– art. 45, alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002,potrivit căruia „Polițistului îi este interzis: i) să încalce regimul juridic al conflictului de interese și al incompatibilităților, stabilit potrivit Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.