Acasă Politic Siminica Mirea: „Adoptarea Legii Off Shore de Senatul României, un real succes!”

Siminica Mirea: „Adoptarea Legii Off Shore de Senatul României, un real succes!”

71

Legea Off Shore a fost adoptată de senat recent, iar senatorul Siminica Mirea felicită acest proiect pe care l-a susţinut de la bun început.
„Țara noastră avea nevoie urgentă de o lege aferentă susținerii și incurajării investițiilor pentru a putea beneficia, cât mai rapid, de gazul extras din spațiul Mării Negre și din exploatările de mare adâncime.
Astfel, forma adoptată a legii va asigura investitorilor garanțiile necesare pentru a putea demara proiectele, iar astfel, la bugetul național se vor produce fonduri suplimentare. Piața internă va cunoaște o cantitate crescută de gaz, atât pentru populație, cât și pentru economie, iar în acest sens va scădea nivelul prețurilor din domeniu.
România va deține drept deplin de preempțiune, în ceea ce privește achiziția de gaz prin două instituții importante: ANRE (atribuită să avizeze contractele bilaterale) și Administrația Națională a Rezervelor de Stat (avizată pentru prima opțiune de achziție).
Un lucru este cert: companiile care vor desfășura acțiuni de extragere a gazului românesc nu vor putea vinde oricum și oricând!

De asemenea, senatorul mai spune şi că, la insistentele și urmând modelul propus de social-democrați, Guvernul preia principiul aferent actualizării prețurilor materialelor de construcții și în contractele cu finanțare europeană.
„Un prim pas care are în vedere deblocarea situației, după paralizia fostului mandat al ministrului Fondurilor Europene.
Avem încredere că actualul titular al ministerului va fi capabil să obțină într-un timp util avizul necesar la Comisia Europeană, în așa fel încât să fie reluate lucrările pe șantiere de construcții/proiecte finanțate cu bani europeni.
O asemenea măsura era necesară, luând în considerare scumpirile și faptul că nu mai puteau fi respectate nivelurile de preț stabilite inițial în contracte. Astfel, după modelul propus de către noi, se introduce un mecanism de actualizare a prețurilor cu 15% până la 40% și pentru contractele pe bani europeni!”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.