Acasă Actualitate O iniţiativă a TSD. „Caravana educaţiei” a poposit la Piatra-Olt

O iniţiativă a TSD. „Caravana educaţiei” a poposit la Piatra-Olt

631

Tineretul Social Democrat şi-au propus inițierea unui proiect național desfășurat sub forma unei caravane pentru a ajunge la cei care au cea mai mare nevoie de educaţie: copii din mediu rural si urban mic aflați în pragul primului examen serios: Evaluarea Națională. Caravana a poposit şi la Piatra-Olt, fiind al doilea oraş din cadrul proiectului pilot.

Primarul Nicuşor Rada susţine toate proiectele dedicate tinerilor (fiind unul dintre tinerii primari care face asta), pentru că acesta crede în tineri. Drept urmare, oraşul pe care îl conduce este prima localitate din judeţul Olt, unde această caravană, aflată la început de drum, opreşte.
„«Caravana educaţiei» este un proiect iniţiat de Tineretul Social Democrat din PSD şi se desfăşoară pe parcursul a 10 zile – zece ore la limba română şi 10 ore la matematică. Este o iniţiativă foarte bună, ţinând cont că se apropie Evaluarea Naţională şi cred că elevii au nevoie de o pregătire suplimentară. Acest proiect vine şi în sprijinul elevilor din Piatra-Olt”, a declarat primarul.

La acest eveniment a participat şi subprefectul judeţului Olt, preşedintele TSD Olt, Cosmin Floreanu, cel care se asigură că proiectul se desfăşoară bine în judeţul Olt. alături de acesta s-a aflat şi Cezar Stancu, preşedinte TSD Sector 3 Bucureşti, coordonatorul proiectului „Caravana educaţiei”.
„Îi mulţumesc domnului primar pentru deschiderea pe care a avut-o faţă de acest proiect. De asemenea, îi mulţumesc şi dimnului inspector şcolar general, pentru că, fără ajutorul dânsului şi al profesorilor voluntari, nu am fi putut desfăşura acest proiect. În ziua deschiderii proiectului în oraşul Piatra-Olt, lecţiile se vor ţine într-un cadrul inedit, într-un autocar adaptat, astfel încât cursurile să se ţină într-un cadru cât mai plăcut. Aceste ore îi vor ajuta pe elevi, mai ales că suntem în pragul unor examene importante pentru ei. Le urez mult succes elevilor.”, a spus Floreanu.

Prin implementarea acestui proiect, TSD nu dorește să se substituie sistemului de învățământ românesc, ci dorește să ofere un ajutor suplimentar tuturor acelora care apreciaza că au nevoie pentru promovarea evaluării naționale. Succesul acestui demers va fi meritul total al elevului, părinților, profesorilor și întregului sistemul de învățământ pe care l-au urmat în cei 8 ani. Inițiativa TSD dorește să se alăture eforturilor deja existente și inițiativelor similare de la nivel guvernamental și asociativ ONG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.