Acasă Actualitate Orașul Piatra-Olt, parteneriat cultural cu oraşul Vratsa, din Bulgaria

Orașul Piatra-Olt, parteneriat cultural cu oraşul Vratsa, din Bulgaria

352

„Culture Green” nu este primul proiect transfrontalier realizat de judeţul Olt cu Bulgaria. Acesta reprezintă cooperarea culturală dintre oraşele Piatra-Olt şi Vtratsa, din Bulgaria. O etapă a acestui proiect o reprezintă organizarea de workshop-uri în cele două oraşe. În partea românească, la Piatra-Olt, oraş condus de tânărul primar Nicuşor Rada, a fost organizat, începând de joi, 14 aprilie a.c., un workshop lângă sala de sport a oraşului, care se va încheia sâmbătă, 16 aprilie.
Printre meşterii judeţeni, prezenţi la workshop, s-au aflat Ionel Cococi – meșter olar, Ciungulescu Marin – meșter olar, Stan Alexandru – cioplitor in lemn , Filip Alexandrina – confecționer textil şiTudor Alexandra – pictură pe sticlă.

„Culture Green” este realizat prin sprijinul financiar acordat de Programul INTERREG V-A România – Bulgaria. Proiectul este realizat în parteneriat între Casa de Cultură Populară „Razvitie 1869“ Vratsa – partener lider și municipiul Piatra Olt – partener.

Proiectul are ca fundaţie dezvoltarea și popularizarea patrimoniului cultural în regiunea Vratsa și Piatra-Olt. Obiectivul proiectului se va atinge prin repararea și reabilitarea a infrastructurii și organizării culturale și desfășurarea unor măsuri legate de popularizarea patrimoniului cultural în regiunea Vratsa și Piatra Olt.

Acțiunile din cadrul proiectului prevăd repararea sălii de concerte și ameliorarea ambianței în Casa de cultură populară „Razvitie-1869“ Vratsa, repararea centrului cultural orășean din Piatra-Olt și echiparea clădirilor reparate.

Primarul Nicuşor Rada a fost gazda evenimentului şi s-a ocupat de organizarea, ca la carte, a acestei acţiuni de bună cooperare între oraşul pe care îl conduce şi Vratsa.

Acesta a declarat că proiectul are o valoare de peste 1.000.000 de euro şi că se va concluziona cu două spectacole mari, unul care va avea loc în vară la Piatra Olt şi altul care va avea loc în oraşul Vratsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.