Acasă Politic Liviu Voiculescu: „Creșterea veniturilor salariale pentru toți românii, indiferent de sectorul de...

Liviu Voiculescu: „Creșterea veniturilor salariale pentru toți românii, indiferent de sectorul de activitate, reprezintă o prioritate pentru PNL”

48

Senatorul Liviu Voiculescu spune că Guvernul României, prin efortul comun al Ministerelor Finanțelor, Muncii și Economiei, a pus la punct un set de măsuri durabile și consolidate menite să contribuie la protejarea populației și a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale.
„Prin noul mecanism de decontare a facturilor pentru furnizori, aceștia își vor putea ridica sumele decontate mult mai ușor, iar plățile se vor putea face imediat. Ordinul comun care stabileşte modul de decontare a sumelor acordate de stat către furnizorii de electricitate şi gaze pentru compensarea facturilor va putea intra în vigoare, după ce astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial”, spune acesta.

„Creșterea veniturilor salariale pentru toți românii, indiferent de sectorul de activitate (bugetar/privat), reprezintă o prioritate pentru PNL. Însă pentru a pune în practică această măsură este nevoie atât de consens guvernamental, cât și de identificarea surselor de finanțare.
Printre propunerile liberale de creștere a salariilor se numără reducerea contribuției pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20%, măsură care ar aduce un plus de 317 lei în buzunarele românilor, dar și reducerea TVA cu două procente, respectiv de la 19% la 17%, pentru a tempera inflația și pentru a ajuta creșterea economică.
Aceeași măsură de scădere a TVA de la 24% la 20% aplicată în 2016 a dus la o reducere a ratei inflației cu aproximativ 4%.”, spune deputatul despre creşterea veniturilor în următoarea perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.