Acasă Interviu „PSD nu lasă pe nimeni în urmă. Solidaritatea socială este un principiu...

„PSD nu lasă pe nimeni în urmă. Solidaritatea socială este un principiu de la care nu ne dezicem!”

420
Interviu cu deputatul de Olt, CĂTĂLIN GRECU

            În echipa de deputați trimisă de PSD Olt în Parlamentul României se află și slătineanul Cătălin Grecu. Membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, parlamentarul oltean este implicat activ în ceea ce reprezintă activitatea curentă a instituției în care a fost ales…
Cu o seamă de teme fierbinți ale momentului, consemnate în agendă ca teme de lucru, reporterul de serviciu a obținut răspunsuri de la Cătălin Grecu, despre ce poate Partidul Social Democrat să ofere românilor în contextul complicat al suprapunerii crizei pandemice cu cea economică. O analiză structurată pe răspunsurile acestuia din întrebările momentului…

– PSD, un partid de stânga care este dator, totuși, și clasei de mijloc, antreprenorului român…
– Aș vrea să ieșim din ecuația doctrinară și să analizăm exact ce oferă PSD, în mod concret, clasei de mijloc. Au fost lansate patru programe de sprijin pentru IMM-urile românești, doar acum câteva zile. Proiectele respective încadrează, într-un parteneriat, producătorii locali, întrreprinzătorii din mediul rural, pe cei din urbanul mic, societățile din domeniul construcțiilor, dar și pe cei care dau valoarea adăugată în domeniul inovației. Par măsuri de dreapta, nu trebuie să cerem drepturi de autor când intervenim aici, dar aveți o dovadă a deschiderii către întreaga societate, a Partidului Social Democrat.
– Asaltul prețurilor la utilități, mult mai pronunțat decât concentrarea de trupe rusești la granița de est a Ucrainei…
– Haideți să nu comparăm! Să separăm și să oferim răspunsuri acolo unde există o reală posibilitate. Conflictul estic nu va fi în răspunsul meu. În schimb, PSD sprijină orice demers care vizează diminuarea facturilor. Contează mai puțin dacă reducem TVA-ul, eliminăm certificatele verzi sau plafonăm o acciză sau alta. Soluțiile oferite de PSD sunt pentru ca românii să plătească mai puțin, iar locurile de muncă să fie păstrate. Aici se rezumă totul. Orice alte interpretări, fără rezultat, nu sunt soluții.
– Agricultura, un motor care merge greu, într-o economie unde ponderea sa este semnificativă…
– Prin politicile publice asumate, PSD nu poate da timpul înapoi ca să îndrepte ce nu s-a făcut până acum. Avem o serie de angajamente prin care sunt stimulate culturile de tomate, usturoi și acele proiecte unde producția este deficitară. Acciza la motorină, redusă cu 25%, o altă dovadă că proiectul guvernării sustenabile este programul de lucru al decidenților din PSD. Avem și o garanție: Adrian Chesnoiu, ministru! Colegul meu de la Olt este un om implicat, capabil și poate să redea agricultorului încrederea în parteneriatul său cu statul român.
– Va lua sfârșit criza energetică în timpul guvernării PSD?
– Criza energetică este la nivel global, cu intensitate în Europa. Soluții pe termen scurt, nimeni nu poate genera, însă PSD gândește la resursele proprii. Avem trei hidrocentrale abandonate în stadiu de execuție de peste 90%. Proiectele acestea trebuie finalizate, iar noi vom urmări evoluția acestor investiții. Vă mai spun că au fost abandonate aici, prin 2007. Așadar, faceți dumneavoastră un exrcițiu de memorie, pentru a înțelege cine avea decizia guvernamentală atunci.
– Mai e loc de naționalism în contextul global?
– Nu știu dacă naționalism, dar un patriotism economic este necesar! În programul de guvernare propus de PSD avem „Cumpărăm românește”, „Fabricat în România”, două concepte care nu dăunează… globalizării, dar fac bine resursei umane interne. Să cumpărăm produse autohtone e un gest de patriotism. Să producem aici nu e nimic rău, e doar ceea ce ne-a lipsit în ultima perioadă, când excesul de importuri a afectat și deficitul. Vedem cu toții ce se întâmplă, dar trebuie să gândim și să acționăm pentru viitor! Se acordă granturi de până la două sute de mii de euro, pentru companiile care generează producție intermediară sau procesare. Iar politicile economice ale PSD nu se opresc aici…
– Cresc salariile/pensiile în 2022?
– Aș vrea să citez pe președintele Marcel Ciolacu: „O majorare e necesară, dar e nevoie să fie pentru toată lumea!” Românii trebuie să trăiască mai bine! Pensionarilor, de asemenea, să li se recunoască contribuția adusă societății, să beneficieze astfel de un venit corect. Veți vedea că PSD nu lasă pe nimeni în urmă. Solidaritatea socială este un principiu de la care nu ne dezicem!

     Vă mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.