Acasă Politic Adrian Chesnoiu: „Rolul principal al Ministerului Agriculturii şi al angajaţilor săi este...

Adrian Chesnoiu: „Rolul principal al Ministerului Agriculturii şi al angajaţilor săi este acela de a munci pentru fermieri”

19

Ministrul Agriculturii, deputatul Adrian Chesnoiu spune că vine în sprijinul legumicultorilor, simplificând procesul de accesare a ajutoarelor prin programe precum „Tomata”, susținerea de legume în spații protejate și de susținere a producției de usturoi românesc.
„Așa cum am mai spus, rolul principal al Ministerului Agriculturii şi al angajaţilor săi este acela de a munci pentru fermieri, care ştiu ce au de făcut: să stea în câmp şi să producă hrană pentru populație.
Structurile județene vor prelua partea birocratică din întregul proces de implementare al accesării acestor programe de sprijin.
Fermierii nu vor mai alerga pe la instituțiile publice pentru a obține certificatul de atestare fiscală și cazierul fiscal. Aceste documente vor fi solicitate de către Direcțiile Agricole Județene direct de la autoritățile publice emitente.
Direcțiile Agricole Județene pot solicita și alte documente eliberate de autoritățile statului necesare completării documentației depuse de fermieri pentru acordarea ajutorului de minimis”, spune demnitarul.

Articolul precedentIPJ Olt, la ora bilanţului. Evaluarea activității pe 2021, al doilea an pandemic
Articolul următorGaze la Studina!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here