Acasă Învățământ Ziua Internațională pentru Nonviolență în Şcoală, marcată la Colegiul „Ion Minulescu”

Ziua Internațională pentru Nonviolență în Şcoală, marcată la Colegiul „Ion Minulescu”

212

În perioada 26 ianuarie – 24 februarie 2022, poliţiştii olteni, din cadrul Biroului Siguranță Școlară Olt, sunt prezenți printre elevii din şcolile județulului Olt, pentru desfășurarea de activități educativ-preventive. Poliţiştii îşi propun să promoveze ideea de educare a copiilor în armonie, solidaritate și respect, în contextul celebrării zilei de 30 ianuarie – Ziua Internațională pentru nonviolență în școală, al cărei mesaj trebuie să dureze și să se manifeste în fiecare zi.

Vineri, 28 ianuarie a.c., la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, a avut loc o activitate în contextul Zilei Internațională pentru Nonviolență în Şcoală, coordonată de consilierul şcolar Otilia Mitrache, consilierul educativ Ion Mitru şi profeosrul Magdalena Jaga.
Organizatorii evenimentului au fost: Colegiul Naţional „Ion Minulescu” și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt (C.J.R.A.E.), în parteneriat cu Biroul IJP pentru Siguranță Școlară.

„Am marcat Ziua Internațională pentru Nonviolență în școli printr-un carusel de momente surpriză, emoționante și angajante la care au participat elevi și profesori din cadrul Colegiului nostru Ion Minulescu. Descoperirea nonviolenței ca filosofie de viață, conduită și cultură transformațională, lectura celor mai relevante idei ale marilor reprezentanți ai Nonviolenței, joc de grup pentru cuvinte și simboluri asociate nonviolenței, cântecul păcii și swing, vals, expuneri și discuții cu doamnele ofițer de la Biroul IJP pentru Siguranță Școlară, luminițe și parteneriate întărite”, spun reprezentanţii colegiului.

Imagini video de la eveniment:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.