Acasă Administrație Piatra Olt este pe lista de finanțare prin PNRR

Piatra Olt este pe lista de finanțare prin PNRR

63

În ședința de Guvern din penultima zi a lui 2021, a fost adoptată o hotărâre Hotărârea privind aprobarea Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), inițiată de Ministerul Educației. PNRAS este cuprins în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă.
Prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar vor fi acordate granturi în valoare de maximum 200.000 euro/școală pentru cel puțin 2.500 de unități de învățământ de stat, de nivel primar si gimnazial cu prioritate de intervenție ridicată, din lista celor 3.235 de școli eligibile identificate prin utilizarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE). Liceul Tehnologic Piatra-Olt va fi beneficiar în cadrul proiectului.

„Piatra Olt este pe lista de finanțare prin PNRR pentru reducerea abandonului școlar. Activitatile pedagogice și de sprijin – cursuri remediale, activități tip școală după școală, etc. sunt oferite elevilor din grupuri vulnerabile precum cele care provin din familii care nu dețin dispozitive electronice conectate la internet”, declară primarul Nicuşor Rada.

Articolul precedentRadomireşti. Cetăţenii îşi pot plăti taxele şi impozitele
Articolul următorAluminiştii şi siderurgiştii, miting în faţa Ministerului Energiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here