Acasă Actualitate În cadru restrâns. Jandarmeria Olt, la ora bilanţului

În cadru restrâns. Jandarmeria Olt, la ora bilanţului

21

Luni, 17 ianuarie, în cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare, în sistem videoconferință cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, a avut loc Evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt în anul 2021.

În sala de ședințe a unității au participat, alături de comanda inspectoratului, prefectul județului Olt, Florin Homorean, subprefectul Cosmin Floreanu și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Olt.
„În spatele acțiunilor, al rezultatelor și al cifrelor stau oamenii dedicați profesiei, care au făcut faţă cu succes misiunilor încredințate și care au răspuns cu promptitudine şi profesionalism diverselor provocări apărute, cărora le mulțumesc pentru atingerea tuturor obiectivelor! Noi vom rămâne, în continuare, vigilenți și pregătiți să oferim sprijin comunității!” a declarat Emanuel Botan, inspectorul-șef al Jandarmeriei Olt.

Din partea conducerii Jandarmeriei Române a fost prezent în videoconferință domnul colonel Marian Brâncoveanu, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Romane.
Inspectorul-șef a prezentat raportul sinteză al Evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul inspectoratului, rezultatele obținute în anul 2021, iar la final, obiectivele, sarcinile și atribuțiile, precum și prioritățile pentru anul 2022.

„Anul 2021 a impus adaptarea misiunilor și a eforturilor instituționale, în funcție de măsurile stabilite ca răspuns la amenințările de ordin epidemiologic în perioada de prelungire succesivă a stării de alertă, iar activitatea desfășurată a urmărit îndeplinirea obiectivelor planificate, executarea cu responsabilitate a misiunilor și atribuțiilor specifice, inclusiv adoptarea unor măsuri instituționale pentru gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19.
Acţiunea efectivelor de jandarmi, cu ocazia asigurării ordinii şi liniştii publice, a avut ca fundament respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale privind garantarea libertăţii de exprimare, de întrunire şi asociere, în concordanţă cu prevederile constituţionale referitoare la caracterul liber, paşnic şi civilizat al adunărilor publice, fiind organizate şi executate misiuni la manifestări de protest, manifestări cultural-artistice, religioase, promoţionale, comemorative, manifestări sportive şi vizite oficiale. În perioada de referinţă, nu au fost evenimente care să tulbure grav ordinea şi liniştea publică şi să impună intervenţia pentru restabilirea acesteia. Măsurile luate şi contactele permanente cu organizatorii adunărilor publice, au creat posibilitatea dezamorsării unor situaţii tensionate şi prevenirea degenerării acestora în acţiuni turbulente. Pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, în perioada analizată, au fost constatate 401 fapte de natură penală, din care 58 constatate in misiuni proprii şi 343 în comun cu poliţia, fiind identificaţi 376 autori. Activităţile specifice desfăşurate pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, s-au concretizat în aplicarea unui număr de 4604 sancţiuni în valoare de 957.650 lei
Cooperarea şi colaborarea s-a organizat la nivel inter şi intra-instituţional, fiind elaborate sau actualizate planurile existente în baza cărora s-au executat 640 acţiuni în cooperare cu instituţiile partenere şi 4 exerciţii tactice în scopul perfecţionării modului de acţiune în diferite situaţii.

În ceea ce privește activitatea de accesare a fondurilor externe nerambursabile, la nivelul unității se află în derulare următoarele proiecte:
«Modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Detașamentului 4 Jandarmi Caracal, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt »;
«Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență pentru Consiliul Județean Olt și Municipalitatea Dolna Mitropolia», în care am fost cooptaţi în calitate de partener-beneficiar;
În cadrul proiectului «Consolidarea infrastructurii şi a pregătirii pentru situaţii critice de urgenţă» derulat de Jandarmeria Română pentru demolarea sediului Detașamentului 5 Jandarmi Balș și construirii unui sediu nou.”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.