Acasă Actualitate Poliţiştii olteni, la „pescuit” de braconieri

Poliţiştii olteni, la „pescuit” de braconieri

50

Mai mulţi bărbaţi din judeţul Olt au fost prinşi practicând una dintre cele mai vechi „meserii” din lume: braconajul piscicol.
Astfel, în zilele de 11 şi 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat o acțiune în zona fluviului Dunărea și a râului Olt, pentru combaterea faptelor asociate pescuitului ilegal, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea produselor piscicole, precum și asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită și protejarea mediului înconjurător în judeţul Olt.

„50 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și 10 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Județului Olt au efectuat 28 de controale, dintre care 14 în apele continentale, 12 pe linia transportului peştelui si a subproduselor din pește și 2 pe linia provenienței, depozitării și valorificării peștelui, produselor și subproduselor din pește.
În urma activităților desfășurate au fost constatate 5 infracțiuni, au fost ridicate în vederea confiscării 2.000 de metri de plase monofilament, o ambarcațiune și 200 de kg de pește.”, se arată în comunicatul de presă al IPJ, acolo unde sunt prezentate şi cazurile următoare:

În comuna Curtișoara, a fost depistat un bărbat, de 26 de ani, din județul Argeș, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 55 de kg de pește, specia fitofag, fără a deține documente necesare care să ateste proveniența sau dreptul de a comercializa pește.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui.

În comuna Osica de Sus, a fost depistat un bărbat, de 44 de ani, din localitate, în timp ce transporta cu un autoturism aproximativ 2.000 de metri de plase monofilament, o barcă pneumatică și 35 de kg de pește viu, diverse specii, fără a deține autorizație de pescuit.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial fără autorizație și deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

În comuna Bălteni, au fost depistați doi bărbați, de 45 și 49 de ani, din județul Argeș, în timp ce transportau cu o autoutilitară cantitatea de 120 de kg de pește, specia fitofag, fără a deține documente necesare care să ateste proveniența sau dreptul de a comercializa pește.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.