Acasă Actualitate Gigel Ştirbu: „Guvernul Cîţu ia măsuri concrete pentru a rezolva urgențele din...

Gigel Ştirbu: „Guvernul Cîţu ia măsuri concrete pentru a rezolva urgențele din sănătate”

54

Deputatul Gigel Ştirbu arată, printr-o postare pe pagina personală de socializare, că, deşi guvernul Cîţu are prerogative limitate, continuă investiţia în sănătate în contextul pandemic:
„Deși Guvernul Florin Cîţu are atribuții limitate, din cauza adoptării moțiunii de cenzură PSD-AUR-USR, ia măsuri concrete pentru a rezolva urgențele din sănătate:
– a operaționalizat peste 1800 de paturi ATI și continuă să găsească soluții.
– a repartizat 5.206 fiole de anticorpi monoclonali neutralizați, primiți de România prin donație din partea statului Italian.
– pentru îngrijirea şi tratamentul pacienților critici din secțiile ATI, Guvernul a suplimentat bugetul cu suma de 70 de milioane de lei.
– aduce 250 de concentratoare de oxigen, OMS va aduce 200 și cumpărăm alte 500. În total: 950 de concentratoare de oxigen în plus.
Totodată, Guvernul a demarat procedurile pentru încheierea contractului de furnizare a 10.000 de tratamente anticorpi monoclonali și încheierea unui nou contract pentru furnizarea cantității de 139.200 flacoane de Remdesivir. 8570 flacoane Remdesivir au fost trimise în aproape 94 de spitale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.