Acasă Interviu «Astăzi, timpul este de partea noastră! Noi nu decontăm guvernarea și nici...

«Astăzi, timpul este de partea noastră! Noi nu decontăm guvernarea și nici nu creăm așteptări în zadar, cum face opoziția»

1551

Interviu cu DAN CIOCAN, președintele PMP Olt

        Rezultatul alegerilor parlamentare, atunci când, la limită, Partidul Mișcarea Populară nu a reușit să intre în Parlamentul României, a generat, din partea conducerii centrale, o nouă abordare vizavi de structurile teritoriale, acolo unde rezultatele au fost sub așteptări.
În acest proiect politic, la Olt, a fost desemnat președinte interimar al organizației județene, fostul deputat Dan Ciocan. Un om cu notorietate, bun cunoscător al fenomenului politic, capabil să restructureze și să reașeze proiectul poltic Mișcarea Populară într-o direcție care să aducă empatie, încredere și rezultate mult mai bune la alegerile viitoare.
Despre proiectul politic asumat de Dan Ciocan, în cele ce urmează. Direct de la sursă, într-un interviu obținut în exclusivitate de Ziarul de Olt…
– Reveniți în peisajul politic oltean după o scurtă absență. Ce înseamnă adeziunea dumneavoastră la valorile Partidului Mișcarea Populară?
– Apropierea de Mișcarea Populară s-a produs în timp. O relație extraordinară dezvoltată cu regretatul Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, fost consilier prezidențial, un om care a înțeles cel mai bine nevoile reale ale agriculturii românești. Dacă nu ar fi existat aceste discuții, puncte de vedere comune, poate că astăzi nu aș fi fost convins să întru într-o echipă unde este foarte mult de muncă și unde așteptările sunt mari.
– Ce ați găsit aici, la organizația din județul Olt?
– Nu vreau să vorbesc de tabere, de echipe, de grupuri, ci doar de viziuni diferite. Aceeași intenție din partea celor care astăzi îmi sunt colegi, dar prin abordări singulare. O realitate care trebuie să devină trecut pentru a putea consolida structuri, în perspectivă, în toate localitățile din județ.
– Ce-i de făcut?
– Trebuie să începem cu ceea ce avem! Punerea în valoare a aleșilor locali de care dispune partidul, acum, în județul Olt. Încerc să-i conving pe oameni că reprezentarea lor trebuie să se facă într-un raport direct între nevoia comunității în care sunt aleși, dar și respectând disciplina internă. Nu e vorba de o impunere, ci de o conștientizare a rolului fiecărui militant, membru, ales local din PMP. Mai mult, văd necesară o recalibrare a încrederii în partid, în faptul că putem deveni o forță de luat în seamă.
– Totuși, pe ce vă bazați?
– Aș începe să vă spun că într-un eventual top al încrederii și respectului în politicienii de la noi, real întocmit, și nu la o comandă dată de un partind contractant, președintele PMP – Cristian Diaconescu, beneficiază de un respect și o apreciere cum nu regăsesc la alții. Cu asemenea prezență, de aici încolo e treaba noastră, a celor din teritoriu, pentru a arăta că partea dreaptă politică nu aparține, în exclusivitate, PNL, USR și cine mai considerați dumneavoastră…
– O întrebare directă: poate fi un impediment, în proiectul dumneavoastră faptul că ați fost, timp de opt ani, deputat în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat?
– Nu sunt de acord cu ceea ce înseamnă stigmatizarea colectivă. Oameni de valoare există peste tot. În fața foștilor mei colegi din PSD mă pot așeza oricând și pot să privesc în ochi pe oricine de acolo. Când, la un moment dat, gândești singular și nu te supui unanimității, se produc majoritatea despărțirilor din viața politică.

– Ce profil are omul nou din PMP?
– Nu-mi propun să caut oameni noi, providențiali, ca să le zicem așa. Merg pe cei dispuși să construiască și să creadă că noi putem fi un jucător activ în anul electoral 2024, la europarlamentare, locale și prezidențiale. Sunt oportunități de dezvoltare în PMP mult mai generoase decât în alte partide. Astăzi nu oferim funcții publice, deci, cine vine spre noi nu se încadrează în zona vânătorilor de cariere. Priviți în urmă la cum, în 2000, PD-ul, de la 3%, reușește la finalul unui ciclu electoral, să dea președintele țării și să impună majoritatea parlamentară! Se poate! Cu încredere și multă muncă!
– Ce pași urmează să faceți, aici, la Olt?
– Un inventar real al membrilor, o continuare la ceea ce se întâmplă în prezent pentru a căuta în fiecare localitate oameni care gândesc la binele colectiv și vor să se implice, dar nu sunt dispuși să aleagă partide tradiționale, fie de stânga, fie de dreapta. Astăzi, timpul este de partea noastră, noi nu decontăm guvernarea și nici nu creăm așteptări în zadar, cum face opoziția. Suntem astăzi o soluție și nu o alternativă! Iar asta cred că reprezintă punctul nostru de plecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.