Acasă Actualitate Gigel Ştirbu: „Ziua de 11 septembrie 2001 ne-a arătat cât de interconectată,...

Gigel Ştirbu: „Ziua de 11 septembrie 2001 ne-a arătat cât de interconectată, dar şi cât de fragilă este lumea”

3

Pe 11 septembrie a.c., s-au împlinit 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, din Statele Unite, cele care au schimbat complet istoria omenirii. Deputatul Gigel Ştirbu a marcat comemorarea tragicei zile de acum 20 de ani, cu un mesaj postat pe pagina sa de socializare.
„Ziua de 11 septembrie reprezintă un moment trist pentru poporul american şi pentru întreaga lume, când în urma incidentului de la World Trade Center au murit 2.993 de persoane. Printre ele s-au aflat şi cetăţeni români, soţii Alexandru şi Corina Stan şi Eugen Gabriel Lazăr, angajaţi ai companiei Cantor Fitzgerald, care lucrau la etajul 103 al primului turn WTC. Sunt douăzeci de ani în care mii de familii, din toată lumea, continuă să-şi plângă morţii.
Ziua de 11 septembrie 2001 ne-a arătat cât de interconectată, dar şi cât de fragilă este lumea în care trăim. Această zi tristă este asociată cu războiul împotriva terorismului, dar şi cu solidaritatea imensă a umanităţii după cele întâmplate în New York.
Lumea s-a schimbat profund după 11 septembrie 2001. Dar ce am reînvăţat atunci este faptul că trebuie să ne afirmăm mai puternic valorile în care credem şi să convingem oamenii că democraţia este starea naturală a oricărui sistem politic şi economic.”

De asemenea, deputatul mai scrie şi despre drumul de mare viteză Craiova-Drobeta Turnu Severin-Lugoj:
„În urma lansării licitaţiei la începutul lunii iunie a.c., pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Drobeta Turnu Severin-Lugoj, iată că au fost depuse, acum, cinci oferte pentru proiectarea acestei căi rutiere importante pentru regiunea Oltenia. Profilul – drum expres sau autostradă – urmează să fie stabilit în urma analizelor multicriteriale, iar şoseaua rapidă care va asigura legătura între Oltenia şi Banat va avea o lungime de aproximativ 250 kilometri. Practic, Drumul Expres sau Autostrada Craiova – Lugoj va asigura legătura Olteniei cu Autostrada A1 şi vama Nădlac 2. Valoarea estimată a contractului este de până la 127 de milioane de lei cu TVA.
Mă bucur că acest proiect de infrastructură de mare importanţă, propus la solicitarea tuturor parlamentarilor liberali din Oltenia începe să devină realitate, astfel fiind aduse pe viitor îmbunătăţiri în ceea ce priveşte viteza de călătorie pe traseul între Lugoj şi Craiova, îmbunătăţind şi conectivitatea la nivel regional”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.