Acasă Actualitate Poliţia olteană, campanie de informare înainte de începerea şcolii

Poliţia olteană, campanie de informare înainte de începerea şcolii

32

După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală. Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine.

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022.

Astăzi, în intervalul orar 10.00-12.00, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au întâlnit cu părinții și bunicii în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, pentru a discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.

Activitățile vor fi desfășurate zilnic, la nivel județean, în cadrul sesiunilor de informare fiind transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.