Acasă Cultură Merită măcar o jumătate de zi din concediu! Vizită pe șantierul arheologic...

Merită măcar o jumătate de zi din concediu! Vizită pe șantierul arheologic Romula…

79
      Muzeul Județean Olt și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“ din București, cu sprijinul Consiliului Județean Olt și al Primăriei Comunei Dobrosloveni, îi invită pe cei pasionați să viziteze șantierul arheologic Romula…
Potrivit organizatorilor, scopul diagnosticului arheologic din anul 2021 a fost verificarea unor investigații geofizice efectuate în anul 2019, în punctul Fortificația Centrală.
Astfel, în cursul cercetărilor din luna august 2021 au fost identificate edificii romane cu fundații din pietriș și elevație din cărămidă, elemente de canalizare, pavaje de pietriș și cărămidă.
De asemenea, au fost descoperite 43 de monede romane, fragmente de vase din bronz, fragmente de statuete ceramice, aplice din bronz, ace din os, fragmente de vase ceramice etc., care sunt în curs de restaurare și prelucrare la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“ din București.
Mai mult, în perioada 8-21 august 2021 au fost efectuate noi investigații geofizice (eletrometrie, georadar și ERT) pentru identificarea de noi structuri arheologice în partea de nord-est a Fortificației Centrale.
De reținut că echipa de cercetare va oferi celor prezenți informații generale despre sit, istoricul cercetărilor și rezultatele din luna august 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.