Acasă Învățământ Emoţii pentru profesorii olteni. Începe Titularizarea

Emoţii pentru profesorii olteni. Începe Titularizarea

77

Marţi, 20 iulie a.c., inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, în cadrul unei conferinţe de presă, a prezentat cele mai noi informaţii privind rezultatele la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. În acest an, după contestaţii, procentul de promovabilitate la Evaluare a fost de 74,56, iar la Bacalaureat a fost de 65,73.
De asemenea, inspectorul şcolar general a mai vorbit şi despre examenul de Definitivat. Anul acesta, s-au înscris 95 de profesori, dintre care cinci s-au retras. Au fost opţiuni pentru 22 de discipline. Rezultatele au fost publicate.
Examenul de Titularizare va avea loc mâine, 21 iulie. La acest examen s-au înscris 569 de profesori. 301 vor susţine examenul la Metalurgic, iar 268 la Colegiul „Ion Minulescu”.
Referitor la învăţământul profesional, în judeţul Olt sunt 27 de clase şi o ocupare de 82%. De asemenea, există şi 4 clase de învăţământ dual. Dintre care două la Metalurgic (cu 14 locuri fiecare), şi câte una la Liceul „Alexe Marin” din Slatina şi la Liceul Tehnologic din Balş.
Tot în cadrul conferinţei de presă s-a mai amintit şi despre concursul directorilor de unităţi de învăţământ, care ar urma să aibă loc în octombrie, daca situaţia pandemică va fi favorabilă. Astfel, se va face o evaluare a directorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.