Acasă Actualitate ITM Olt, peste 200 de controale la angajatori

ITM Olt, peste 200 de controale la angajatori

158

Prin intermediul unui comnicat de presă, Inspectoratul Teritorial de Muncă prezntă un bilanţ al activităţilor pe luna iunie. Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 206 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.
fost verificate firme din domeniile: construcții, comerțu cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere.
În urma controalelor efectuate, s-au identificat 257 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 150 sancțiuni, din care 138 avertismente și 12 amenzi în valoare totală de 182.500 lei.
În luna iunie 2021, inspectorii de muncă au identificat şapte persoane care desfășurau muncă nedeclarată (angajator din municipiul București, obiect activitate construcții, lucrări pe raza municipiului Slatina, 4 persoane fără forme legale, amendă 80.000 lei ; angajator din orașul Drăgănești Olt, obiect activitate construcții, 3 persoane fără forme legale, amendă 60.000 lei), angajatorilor care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei.
De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 14 evenimente, soldate cu 14 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.
Cele mai frecvente deficiențe au fost:

– neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;
– neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
– netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
– neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
-neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.