Acasă Actualitate Ionuţ Chesnoiu: Promisiunile Guvernului PNL-USR-Plus… o fata Morgana pentru fermieri!

Ionuţ Chesnoiu: Promisiunile Guvernului PNL-USR-Plus… o fata Morgana pentru fermieri!

57

Deputatul Ionuţ Chesnoiu taxează actuala guvernare de dreapta, care nu susţine real programele agricole.
„«Susținem agricultura românească» este pentru actualul Guvern, o formă fără fond! Așa cum am atenționat de mai multe ori, programul TOMATA a fost anulat încă de la începutul anului 2021, fără a fi înlocuit cu o altă formă de sprijin pentru legumicultori!
Doar promisiunile, minciunile și vorbele iscusite ale unor profitori adresate legumicultorilor le-a adormit acestora simțurile. Iată că se separă grâul de neghină și adevărul iese la suprafață!
Adrian OROS, așa-zisul ministru al Agriculturii, invoca faptul că neînțelegerea experților europeni a propunerilor României pentru modernizarea infrastructurii de irigații a dus la eliminarea acestor investiții din PNRR.
Am afirmat și în Parlamentul României: cu bună știință, neprofesionalism și rea credință, ministrul Adrian OROS a blocat proiectul canalului Siret-Bărăgan, anulând în 2020 procedura de achiziție pentru elaborarea proiectului tehnic, care ar fi făcut posibilă finanțarea prin PNRR a acestui important proiect. Fermierii așteptau cu nerăbdare să vadă cum promisiunile electorale sunt puse în practică. Adrian OROS se ascunde însă după false argumente.
Cum explică fermierilor aceste «scăpări», știut fiind faptul că marea problemă a acestora este legată de secetă? Doar aruncarea vinei către Cristian GHINEA, nu îl disculpă!
Din păcate, monstruoasa coaliție din care face parte l-a salvat atunci, dar nu a reușit să salveze și agricultura românească de cel mai mare dăunător!”, scrie deputatul pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.