Acasă Actualitate Mașinile neconforme, în atenția polițiștilor olteni și a inspectorilor RAR

Mașinile neconforme, în atenția polițiștilor olteni și a inspectorilor RAR

70
Poliţiştii Biroului Rutier Slatina împreună cu specialişti ai Registrului Auto Român, au organizat în zilele de 02 şi 03 iunie a.c., o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.
Acţiunea s-a desfăurat pe raza municipiului Slatina, scopul fiind depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme care nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.
În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.700 de lei, pentru abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, din acestea 10 au fost pentru defecțiuni tehnice. Totodată au fost reținute 10 certificate de înmatriculare.
În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 este interzisă: conducerea unui autovehicul, tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai cu deficiențe majore la sistemul de frânare sau mecanismul de direcție, la sistemul de iluminare sau de avertizare sonoră ori când acestea lipsesc;
– montarea la autovehicul și tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate.
Articolul precedentEmil Albotă îl susţine pe candidatul social-democrat de la Deveselu
Articolul următorDoliu la Mănăstirea Strehareţi. A încetat din viaţă maica stareţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here