Acasă Politic Siminica Mirea: „Impunerea discriminărilor între vaccinaţi și nevaccinaţi este INACCEPTABILĂ!”

Siminica Mirea: „Impunerea discriminărilor între vaccinaţi și nevaccinaţi este INACCEPTABILĂ!”

54

Senatorul Siminica Mirea dezaprobă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care conţine elemente de discriminare a cetăţenilor care au dreptul de a opta ca, pe moment, să nu se vaccineze. Libertatea de a alege nu este îngrădită de o lege prin care vaccinarea este obligatorie.
„Așadar, Partidul Social Democrat somează actuala guvernare să revizuiască cât mai repede decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care conţine o multitudine de elemente discriminatorii între cetăţeni, contrar principiilor adoptate la nivelul Uniunii Europene.
În prezent, în România nu exista nicio lege adoptată de Parlament care prevede obligativitatea cetăţenilor privind vaccinarea anti-covid. Astfel, orice discriminare este ILEGALĂ și NECONSTITUŢIONALĂ!
Prin urmare, prin interzicerea participării persoanelor nevaccinate la evenimente cu un număr mai mare de persoane decât cel precizat de CNSU, chiar dacă acestea au fost imunizate prin boală sau testate negativ, reprezintă o abordare total neconstituţională și anti-europeană! Abordările adoptate la nivelul UE asigură tratament egal pentru persoanele care îndeplinesc cel puţin unul dintre cele trei criterii: vaccinare, imunizare prin boală sau test negativ!”, declară senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.