Acasă Administrație Caracal. Manifestări cultural-artistice la cumpăna dintre anotimpuri

Caracal. Manifestări cultural-artistice la cumpăna dintre anotimpuri

69

Anul acesta, Primăria Municipiului Caracal împreună cu Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” au pregătit un program special dedicat copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie. Jocuri, ateliere de pictură, teatru, gimnastică aerobică și dans modern, animație pentru copii și multe alte surprize i-au aşteptat marţi, 1 iunie a.c., pe sărbătoriții zilei.
În partea a doua a zilei au fost deschise publicului în Parcul Constantin Poroineanu un teren de baschet și de tenis.
„După un an de pandemie, în care Ziua Copilului s-a sărbătorit sub auspiciile izolării, iată-ne mai aproape de normalitate. Aducem mulțumiri sponsorilor și partenerilor care s-au oferit să sprijine inițiativele municipalității și s-au întrecut în a veni cu proiecte tematice pentru bucuria copiilor.”, se arată într-o informare transmisă de Primăria Caracal.

– Reconstituire istorico-militară pe platoul din fața Primăriei Caracal
Cu ocazia Aniversării Bicentenarului Revoluției din Țara Românească din 1821 – Tudor Vladimirescu, sâmbătă, 29 mai 2021, între orele 19.00-22.00, pe platoul din fața Primăriei Caracal, a avut loc un eveniment cultural-istoric menit să readucă în memorie momentul istoric al Revoluției de la 1821.
Asociația Culturală „Tomis” a reconstituit evenimentele vremii printr-o reprezentație unică. Membrii asociației, îmbrăcați în uniforme de epocă, cu echipamente militare specifice începutului de sec XIX, au evocat faptele eroice ale înaintașilor de acum 200 de ani.
Au fost prezentate mânuirile de arme, luptele și faptele pandurilor din timpul Revoluției de la 1821. Accesul s-a făcut conform prevederilor HG550/14 mai 2021, persoanelor vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintau rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.
„Pe platoul din fața Primăriei municipiului Caracal, am fost martorii unui moment inedit: reconstituire istorico-militară cu ocazia Aniversării Bicentenarului Revoluției din Țara Românească din 1821 – Tudor Vladimirescu. Felicitări Asociației Culturale „Tomis” pentru reconstituierea evenimentelor vremii printr-o reprezentație profesionistă!”, a spus primarul Ion Doldurea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.