Acasă Politic Gigel Ştirbu: „Suntem în grafic cu lucrările la drumul expres Craiova-Pitești!”

Gigel Ştirbu: „Suntem în grafic cu lucrările la drumul expres Craiova-Pitești!”

88

Veşti bune de la deputatul Gigel Ştirbu, care anunţă că, la finele anului 2021, tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, unde se află şi cel mai lung pod din ţară, va fi gata.
„Suntem în grafic cu lucrările la drumul expres Craiova-Pitești!
Avem imagini care surprind stadiul foarte avansat al lucrărilor la podul din zona Milcov, unde se lucrează intens, ca, de altfel, pe toate tronsoanele acestei căi rutiere. Podul construit la kilometrul 43 al Drumului Expres Craiova-Piteşti va fi al doilea cel mai lung din ţară.
Se preconizează că tronsonul 2 Balş – Slatina va fi finalizat la sfârşitul anului 2021, iar tronsoanele 3 și 4 se află în grafic.
Drumul expres Craiova -Pitești va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor pentru cele aproape 2 milioane de locuitori din regiunea de Sud-Vest și va spori eficiența economică a rețelei rutiere din România!”, scrie deputatul pe pagina sa de socializare.

Ca membru al Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul roagă românii să viziteze muzeele, pentru a prijini acest sector cultural important al ţării.
„În fiecare an, începând din 1977, la data de 18 mai, am celebrat Ziua Internaţională a muzeelor. Tema de anul acesta este «Viitorul muzeelor: recuperați și reimaginați». Muzeele au un potenţial unic în abordarea diferitelor culturi și reprezintă instituții importante pentru îmbogățirea culturilor și dezvoltării a înțelegerii reciproce.
Deși anul 2020 și-a pus amprenta asupra tuturor afectând fiecare aspect al vieții noastre în urma pandemiei Covid-19, iar în această perioadă de restricții, chiar și cu ușile închise, muzeele au fost accesibile, prin oferte de tururi virtuale, colecții, videoclipuri, acum este timpul să le trecem pragul, chiar de Ziua Internațională a muzeelor.
Este necesar să conştientizăm rolul acestor instituţii, că reprezintă importanţi și adevărați povestitori ai patrimoniului cultural al comunității și ai memoriei colective.
Muzeele contribuie în mare măsură la dezvoltarea societății prin conectarea vizitatorilor la patrimoniul lor, și acum este din nou timpul ca noi, românii, să le vizităm, pentru a sprijini acest sector cultural!”, spune deputatul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.