Acasă Actualitate Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

71

Siminica Mirea: „Neimplicarea și dezinteresul au atins cote alarmante”
Senatorul Siminica Mirea consideră concluzia măsurilor propuse de Ministerul Economiei foarte îngrijorătoare. Aceasta spune că doar două măsuri au fost aplicate dimn cele 57 promise.
„Concluzia măsurilor propuse de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru mediul economic, este una extrem de ÎNGRIJORĂTOARE!
Mai exact, 55 de măsuri au stadiu de implementare de 0%, iar ministerul nu a inițiat niciun demers pentru punerea lor în aplicare. Ne raportam aici la măsuri precum: granturi pentru investiții pentru microîntreprinderi; granturi pentru sporirea competitivității IMM-urilor; realizarea de programe de sprijinire a Start-Up-urilor; elaborarea unei strategii de comerţ exterior; dezvoltarea Organizațiilor de Management ale Destinațiilor (OMD) și asigurarea cadrului legal prin care acestea pot să constituie bugete proprii din taxe specifice destinațiilor și din programe naționale de finanțare, iar lista, din păcate, poate continua…
Doar două din cele 57 de măsuri au fost realizate parțial, iar procentul de implementare este de 15%. Mai exact, măsura prin care este acordat sprijin financiar în contextul pandemiei COVID, cunoscută sub denumirea de măsura 1, 2 și 3 adresată IMM-urilor.
Astfel, în aceste vremuri pline de încercări, antreprenorii grav afectați de criza COVID, și-au exprimat în nenumărate rânduri inactivitatea ministerului de resort, dar iată că, neimplicarea și dezinteresul au atins cote alarmante!”, spune senatorul.

Paul Stănescu: „Aşteptăm şi fapte, nu doar încăierări”
Secretarul general al PSD Paul Stănescu a afirmat că în loc să ofere soluţii clare şi concrete pentru gestionarea pandemiei, PNL şi USR PLUS „mârâie la ciolan”.
„În loc să ofere soluţii clare şi concrete pentru gestionarea pandemiei, Coaliţia Haosului ne aruncă din lac în puţ. Pandemia ucide oameni, distruge economia, îngrădeşte libertatea românilor în timp ce liberalii şi useriştii mârâie la ciolan. După mai bine de o săptămână, de când ministrul Sănătăţii, probabil singurul demis vreodată de un premier, a fost aruncat în stradă pentru incompetenţă, criza din coaliţie s-a finalizat doar cu o nouă hârtie. USR s-a retras cu coada între picioare, arătând încă odată că sunt foarte buni scandalagii şi că dau mai mult din gură decât să rezolve problemele românilor.
Dacă tot invocă transparenţa, membrii coaliţiei au obligaţia să susţină fără discuţie propunerea PSD de înfiinţare a comisiei parlamentare de anchetă care să analizeze modul în care a fost gestionată pandemia, inclusiv aspectele prezentate de Vlad Voiculescu cu privire la muşamalizarea numărului deceselor din cauza COVID-19. Aşteptăm şi fapte, nu doar încăierări”, a conchis Stănescu.

Liviu Voiculescu: „Sunt unul dintre cei care văd în imunizarea prin vaccin o soluție”
Senatorul Liviu Voiculescu face o pledoarie pentru vaccinarea românilor, considerânt acest act medical împotriva COVID-19, o armă.
„Sunt unul dintre cei care văd în imunizarea prin vaccin o soluție, poate singura, de a reveni la viața de dinainte de pandemie. Sunt unul dintre cei care s-a vaccinat nu doar pentru propria protecție, ci și pentru a tuturor celor din preajmă. Sunt unul dintre cei care-și doresc cu ardoare să renunțe la mască, să călătorească liber, să-i îmbrățișeze pe cei dragi, să se bucure de relaxare. Nu în ultimul rând, sunt unul dintre cei care consideră că vaccinul anticovid este șansa noastră de a învinge virusul.
Vă îndemn pe toți să depășiți temerile, speculațiile, prejudecățile și, poate, comoditatea, și să mergeți să vă vaccinați! Vă îndemn să urmați recomandările oficiale ale specialiștilor și autorităților și să înțelegeți că imunizarea este singurul lucru pe care omenirea întreagă îl poate face în lupta cu pandemia! Vaccinul este singura armă pe care o avem!”, spune senatorul.

Marius Iancu, de vorbă cu oltenii
Sfârșitul de săptămână înseamnă zile de audiențe, de întâlniri și discuții cu cetățenii județului Olt.
Cu doamna Georgeta Zarvescu, președintele Asociației Județene a Pensionarilor Solidaritatea Olt am discutat despre situația pensionarilor care se simt umiliți de actualul Guvern PNL-USR.
Asociația pe care o reprezintă vrea să facă plângeri penale împotriva Guvernului Cîțu.
Domnul Florin Alecu a venit în audiență pentru că nu știe când se va întroduce rețea de canalizare pe strada Agricultorului din municipiul Slatina.
M-am interesat și i-am răspuns că, peste trei luni, Compania de Apă Olt va începe lucrările din cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”.
În fiecare săptămână, vă aștept la audiențe, la cabinetele parlamentare din Slatina și Scornicești.
Program:
Scornicești, joi, 09:00 – 11:00, sediul PSD Scornicești;
Slatina, vineri 09:00 – 11:00, sediul PSD Olt.
Programarile la audiențe se pot face la numerele de telefon:
Slatina – 0249.430.333;
Scornicești – 0744 407 206.
Problemele voastre și ale comunităților unde trăiți sunt prioritate pentru mine și împreună le putem rezolva!
Suntem cu toții o echipă care dorește siguranța unui trai mai bun pentru toți oltenii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.