Acasă Editorial Primul buget pentru Scornicești, semnat Daniel Tudor

Primul buget pentru Scornicești, semnat Daniel Tudor

492
Au trecut câteva zile de când, în urma unor proceduri de consultare și transparență, rar întâlnite la Scornicești, a devenit hotărâre de consiliu local, Bugetul Orașului Scornicești pe anul 2021. Este prima viziune de acest gen, concepută, elaborată și însușită de primarul ales în septembrie 2020, Daniel Tudor. Poate, prima provocare pe care o are în față un primar tânăr, ambițios, care chiar vrea să facă din Scornicești mai mult decât un reper al promisiunilor, așa cum au procedat, cu ani în urmă, predecesorii săi…
Dincolo de cifre, de capitole bugetare, de algoritmul contabilicesc, vorbind exclusiv de sursele și resursele proprii, bugetul Scorniceștiului, așa cum se vede, este unul gândit să atingă nevoile punctuale ale comunității. La o privire generală, se identifică investiții în ceea ce înseamnă reparații la sala de sport, la fântânile publice, la casa de cultură. Chiar și, cum observă semnatarul, reparații la acoperișul primăriei, care ar trebui privite ca o investiție făcută pentru a restructura ceea ce au făcut anii cu câțiva ani în urmă, cu bani mulți, dar lucruri de mântuială.
Un proiect la care Daniel Tudor ține și le-a promis asta oamenilor, este extinderea distribuției de gaze naturale în locurile unde cetățenii vor așa ceva, dar până acum, în locul țevii de la poartă, au primit pixuri, calendare, șepci și tricouri…
Nu lipsește din viziunea primarului Daniel Tudor nici școala. Vorbim aici de reabilitare și modernizare la Școala „Nicolae Coculescu”, de reabilitarea Școlii Generale din Mărgineni- Slobozia, investiții care nu aduc voturi, dar pregătesc generația de mâine. Iar pentru cei care sunt astăzi în postura de a gândi și a vrea să rămână în Scornicești, vorbim de un bloc de locuințe sociale pentru tineri, ambele pe bulevardul Muncii.
Pentru a obține dinamism în conceptul bugetar aferent anului 2021, la Scornicești se vor moderniza străzi, se vor face reprofilări de drumuri, decolmatări la șanțurile de scurgere a apelor pluviale, amenajări de șanțuri dalate, în satele componente, destinate accesului facil în gospodării. Nu lipsește, și a fost atât de așteptat, primul pas făcut pentru reabilitarea și modernizarea străzii Pompierilor, o arteră centrală unde, dacă o zecime din promisiunile altora de până acum s-ar fi îndeplinit, astăzi, acolo, ar fi fost un profil de autostradă.
În ansamblu, vorbind strict pe execuția bugetară ce urmează să fie pusă în practică, la Scornicești, în viziunea lui Daniel Tudor, se vede, pe lângă transparență, și grija față de cheltuirea banului public, într-un mod dedicat proiectelor reale, și nu pe studii de fezabilitate fantasmagorice, bune doar de întins cordial mâna, între proiectant și beneficiar.
Orașul Șcornicești este în fața unei provocări. A unui concept de administrație bazat exclusiv pe bună-credință, pe o relație normală, unde administrația este cu adevărat în slujba cetățeanului, și nu invers, cum alții, de prin alte părți, o spun și o fac în exercitarea funcției de primar.
Pe lângă cele descrise pe larg, sintetic și fără indicatori economici, Scorniceștiul condus de un liberal cum este Daniel Tudor, are astăzi și oportunitatea accesării de fonduri guvernamentale, ținând seama de conexiunea politică dintre puterea locală și cea de la București. Pe lângă astea, aici sunt și provocări de natură europeană. Scorniceștiul poate, în sfârșit, cu administrația locală condusă de Daniel Tudor, să acceseze, prin proiecte proprii, fonduri comunitare. Ceea ce, chiar dacă este o repetiție de context, până acum nu s-a realizat în Scornicești. Fie erau mai ușor de chletuit banii proprii, fie socoteala ce trebuia dată resurselor europene consumate nu a fost pe placul celor de dinaintea primarului actual.
Altfel, proiectul devenit bugetul Scorniceștiului pentru 2021, asumat de liberalul Daniel Tudor, se încadrează perfect pe deviza: viziune, determinare, integritate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.