Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

94

Adrian Chesnoiu, susținere pentru producția agricolă și alimentară autohtonă
Deputatul social-democrat, Adrian Chesnoiu, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, declară că s-a făcut un pas important în relaţia prodcătorilor români cu reţelele comerciale.
„Facem pași importanți în susținerea intereselor producătorilor români în relația lor cu retailerii.
Relația comercială pe lanțul scurt de aprovizionare trebuie să fie una corectă, bazată pe principii comerciale corecte și fără dezechilibre economice.
Am dezbătut la nivelul comisiilor pentru agricultură reunite din Senat și Camera Deputaților propunerea legislativă privind interzicerea practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.
Aceasta transpune prevederile Directivei (UE) 2019/633 care trebuie integrate în legislația națională până la data de 1 mai 2021.
Problema practicilor comerciale neloiale pe piața europeană a cauzat nu de puține ori consumatorului dar și producătorilor autohtoni pierderi de venit!
Această abordare, voită sau nu, a dezavantajat producătorii români.
Trebuie să punem punct acestor discriminări și să legiferăm norme corecte, care să asigure echilibrarea raporturilor juridice între actorii implicați în lanțul scurt alimentar!”, spune deputatul.

Paul Sănescu: „Conflictele din interiorul coaliției nu aduc niciun bine românilor”
„Într-un act disperat și iresponsabil de a arăta că are lucrurile sub control, premierul Cîțu a anunțat sfârșitul pandemiei de la 1 iunie și constituirea unui comitet care ne va aduce la o viață normală.
«Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate» este doar un exercițiu de imagine. Normalitatea nu o stabilește Cîțu prin comitetul lui. Toți specialiștii spun, fără vreun dubiu, că nu putem previziona un orizont de timp exact pentru revenirea la o viață socială normală. Sunt mulți factori pe care guvernanții nu îi pot controla și care trebuie luați în considerare: gradul de vaccinare, testarea în masă, evoluția virusului, mutațiile lui.
Ca să-și mai îndrepte imaginea rău șifonată de măsuri aberante de restricție, precum închiderea magazinelor de la ora 18:00, a plusat și ne-a anunțat că gata, de la 1 iunie intrăm în normalitate.
De ce era nevoie de un astfel de comitet? Adică până acum ministerele și guvernul nu au avut în vedere revenirea la normalitate? Nu asta este misiunea guvernului penelisto-userist?
Prin comitetul acesta inutil, domnul Cîțu doar își cumpără timp pentru propria sa agendă și creează false așteptări românilor. Ce promite nu este deloc un act de responsabilitate. Faptul că nu s-a consultat nici cu useriștii, nici măcar cu colegii lui liberali, arată cât de personală îi este agenda. În spatele acestui exercițiu de imagine stă o luptă politică internă acerbă, între liberali și liberali, între liberali și useriști, în funcție de care se iau decizii politice aberante.
Conflictele din interiorul coaliției nu aduc niciun bine românilor. Când ei se luptă pentru putere, România sărăcește!”, spune senatorul într-o declaraţie politică recentă.

Siminica Mirea: „Viața trebuie sa primeze în fața oricărui interes politic!”
Senatorul Simincia Mirea are o reacţie cu privire la tragicul eveniment de la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti, care s-a petrecut în seara zilei de luni, 12 aprilie a.c. În acea seară, trei din opt pacienți cu Covid-19, care erau internați în unitatea mobilă ATI, au decedat după ce s-a oprit alimentarea cu energie electrică la TIR-ul special în care funcţiona respectiva unitate.
„Neasumarea, lipsa deciziilor corecte și nepăsarea ucid din nou! Din păcate, trei pacienți au murit în această seara la Victor Babeș, în urma unei pene de curent.
Mai exact, TIR-ul cu paturi specifice secției de Anestezie și Terapie Intensivă prezenta mai multe disfuncționalități, iar tristul episod care s-a soldat cu victime, s-a petrecut datorită unei defecțiuni la instalația de oxigen. Câți oameni mai trebuie sa moară pentru ca într-un final cineva sa își asume lucrurile întâmplate? Viața și siguranța romanilor trebuie sa primeze în fața oricărui interes politic!
Stop acestui schimb macabru în care pacienții aflați in spitale devin, la propriu, victime, urmând ca abia apoi sa existe o mica urmă de a se lua noi măsuri. Însă, la cum decurg lucrurile, nici măcar victimele par să nu motiveze actuala guvernare de a lua măsuri REALE!” spune senatorul.

Televiziunea Română, atacuri la adresa lui Gigel Ştirbu
Deputatul Gigel Ştirbu este ţinta mai multor atacuri venite dinspre Televiziunea Română, prin intermediul unor jurnalişti. Parlamentarul nu-şi doreşte altceva, decât ca TVR şi SRR să fie libere de factorii politici, care au scufundat cele două entităţi.
„De când în comisiile reunite pentru cultură din Parlament au picat rapoartele de activitate a TVR si a Radioului public, la adresa mea a început un linșaj mediatic din partea celor care își vor pierde sinecurile; indivizi crescuți la umbra unora care au speriat România în ultimii 30 de ani și care stau în TVR și SRR pe sume lunare la care 90% dintre români nici nu visează să le strângă intr-o viață!
Acest lucru și faptul că am primit sute de mesaje de felicitare și incurajare mă fac să cred că există o șansă și pentru Televiziunea publică!”, spune deputatul Gigel Ştirbu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.