Acasă Actualitate STIMAȚI POLITICIENI, CE-AR FI DACĂ, SPOVEDINDU-VĂ DE SĂRBĂTORI…

STIMAȚI POLITICIENI, CE-AR FI DACĂ, SPOVEDINDU-VĂ DE SĂRBĂTORI…

68
          M-am gândit să vă scriu, nu atât dintr-o experienţă emoţională, cât mai ales, din cauza uneia dureroase şi umilitoare, câştigată în cei 32 de ani de capitalism. Dar, asta nu m-a speriat, ci mi-a creat un sentiment pe care nu îl pot descrie altfel decât inextatic. Personal, mi-am pus o sumedenie de întrebări legate de vremea pe care o trăim, dar tocmai ele m-au inspirat să vă întreb pe dumneavoastră, acum, în preajma SPOVEDANIEI de SFINTELE SĂRBĂTORI.
AŞADAR,
STIMAŢI POLITICIENI, fie cu PARTID, fie FĂRĂ PARTID, fie INDEPENDENŢI sau cum vă mai poziţionaţi, ce-ar fi dacă SPOVEDINDU-VĂ:
     – nu s-ar mai trăncăni VRUTE ŞI NEVRUTE,
     – nu s-ar mai servi OTRAVĂ PUBLICĂ,
     – nu s-ar mai atinge cota absurdului, în LIPSĂ DE RAŢIUNE,
     – nu s-ar mai inunda spaţiul public cu „LĂTURI”,
     – nu s-ar mai utiliza VIOLENŢA VERBALĂ şi BĂTUTUL CÂMPILOR,
     – nu s-ar mai încerca o viitoare FAUDARE a alegerilor,
     – nu s-ar mai minţi POPORUL cu TELEVIZORUL,
     – nu s-ar mai bate joc de CINSTEA, LIBERTATEA şi ONOARE
     – în sfârşit, nu s-ar mai minţi.
Vi le-am enumerat pentru că furniturile din cele trei decenii capitaliste au constituit un FIASCO, încât ŢARA şi POPORUL se confruntă cu o CATASTROFĂ gen SPECTACOL SINISTRU tot mai greu de suportat.
În consecinţă, ce-ar fi dacă aţi înfăţişa poporului CATASTROFA în care l-aţi adus, pentru ca ACESTA SĂ ÎNȚELEAGĂ ÎN CUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ.
Să le luăm pe rând, spre ţinut minte, mai ales pentru voi, ca VINOVAŢI PRINCIPALI:
1. Aţi adus ROMÂNIA în situaţia de a FI în afara istoriei şi geografiei civilizaţiei, acoperind-o cu o cumplită caracatiţă autohtonă, cu anvergură transpartinică, dar şi transeuropeană, care FURĂ fără obraz, fură şi tot fură fără să se mai oprească. Asistăm de 32 de ani la cel mai grotesc spectacol oferit de „FRUNTAŞII” de ţară, de partid, de găşti, care, până ieri, se credeau infailibili şi nemuritori, dar care, pe parcurs, au fost „PRINŞI” de la tot felul de PLOTOGĂRII până la CORUPŢIA de anvergură.
2. Aţi depreciat starea naţiunii încât PERCEPŢIA PUBLICĂ a inventariat totul cu exactitate NEGATIVĂ şi DISTRUCTIV-CONDAMNABILĂ în ceea ce vă priveşte. calitatea vieţii, mediul economic, mediul înconjurător, piaţa muncii, agricultura, starea rurală, infrastructura de transport, sănătatea, natalitatea, educaţia, nivelul de trai, mentalitatea naţională, şi deşi, nu în ultimul rând, MORALITATEA.
3. Aţi creat, mai ales prin PROSTIE, dar şi prin TRĂDARE, uriaşe ameninţări pentru NAŢIUNEA NOASTRĂ în actualul context geo-politic: CORUPŢIA, SĂRĂCIA, CRIMINALITATEA TRANSFRONTALIERĂ, MIGRAŢIA, CRIMINALITATEA INTERNĂ, TEAMA DE TERORISM etc.
4. Aţi gestionat, timp de 32 de ani, o PROASTĂ GUVERNARE şi o proastă administrare a ţării încât AZI, ROMÂNIA EUROPEANĂ s-a întors în timp, cu fenomene economice, sociale şi politice perverse, care au devenit reale pericole pentru naţiune prin:
– o mentalitate comunitară care a distrus mentalitatea naţională ridiculizând sentimentul de PATRIOTISM şi aruncând în derizoriu VALORILE NAŢIONALE creând o STARE de INFERIORITATE şi NESIGURANŢĂ în ŢARĂ. Aţi gestionat o diabolizare a românilor în afară, unde sunt etichetaţi ca hoţi şi tâlhari, bătăuşi şi chiar criminali.
– aţi (mai alaes cei ai VREMII) făurit revoluţia cea mai sângeroasă, chiar după 22 decembrie 1989.
– aţi slăbit sentimentul de apartenenţă la PATRIE încât emigraţia a luat „proporţia” negativă către acolo unde găsim pâine.
5. COVID-19 a arătat clar că SĂNĂTATEA este în COLAPS, încât, urmarea subfinanţării şi plecării medicilor, populaţia este lipsită de asistenţă medicală, iar maladiile cu impact social proliferează.
NATALITATEA a scăzut dramatic, încât ROMÂNIA se află într-o permanenată decădere democgrafică, astfel că popilaţia de români scade vertiginos.
6. Aţi distrus ÎNVĂŢĂMÂNTUL blocând EVOLUŢIA lui din perioada POSTBELICĂ, când analfabetismul fusese lichidat, pentru ca AZI, ROMÂNIA să aibă ce mai mulţi analfabeţi din EUROPA. S-a conturat, în mod intenţionat, o DISCORDANŢA NAŢIONALĂ, „ELITA ŞI PROSTIMEA”.
Să ne amintim că în 2012, de exemplu, în 54 de licee din ţară niciun elev nu a promovat BAC-ul. În 2013, procentul de promovare la BAC a fost de doar 55%, iar în 2021, LA SIMULARE, doar 40% promovați. În 2010, un studiu al UNIVERSITĂŢII din ULSTER constată că în privinţa coeficientului de inteligenţă, România ocupă locul 27 din cele 29 de ţări studiate.
7. Aţi favorizat, direct şi indirect, emigrarea masivă a românilor ca urmare a faptului că aţi distrus în mod conştient li dramatic economia naţională. În acelaşi timp, aţi acceptat exodul cremelor, pregătite din bani publici, specialişi în toate sectoarele fie că erau medici, ingineri, cercetători etc.
8. Aţi impus şi aţi instaurat sărăcia naţională, încât 40% din populaţie se află sub pragul de subzistenţă, astfel că România ocupă locul doi în Europa la acest parametru. Să mai ţineţi minte că a crescut rata sinuciderilor pe fondul sărăciei şi să vă alarmaţi că, de pildă, în 2011, s-au sinucis opt persoane pe zi, conform unui raport al Institutului „Mina Minovici”.
9. Aţi afectat STATUL NAŢIONAL şi PUTEREA POPORULUI, căci aţai pus interesele politice şi personale pe prim-plan marşând la lozincile străine cu privire la Europa comunitară. În numele acestei ticăloşii aţi spoliat economia naţională, socotind-o un morman de fier vechi, cum se exprima un eşuat politic. Aţi vânduc şi concesionat, dezavantajând resursele naturale, petrol, gaze, aur. Aţi distrus sisetmul financiar bancar, Bancorex şi altele. Aţi creat economia subterană şi evaziunea fiscală. Aţi distrus patrimoniul cultural. Aţi pervertit pânâ şi Biserica Ortodoxă Română. Aţi distrus aproape tot ce a făcut poporul român în epoca de după război.
10. Aţi transformat poporul român într-o comunitate stăpânită de corupţi canalii şi lichele, iar ţara într-o colonie stăpânită de noii neocolonialişti.
Spuneţi, deci, poporului, ADEVĂRUL postdecembrist, iar SPOVEDINDU-VĂ, să vă convingeţi că voi, ce aţi agresat naţiunea, veți primi ce trebuie şi să mai înţelegeţi că, cândva, nu prea târziu, naţiunea, prin succesiunea de generaţii, se va reface şi vom fi capabili să ne recâştigăm identitatea şi demnitatea.

Profesor
ION PĂTRAŞCU
Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.