Acasă Editorial Pe fond, Liviu Voiculescu are dreptate!

Pe fond, Liviu Voiculescu are dreptate!

256
Săptămâna trecută, senatorul Liviu Voiculescu, președintele Partidului Național Liberal de la Olt, a fost invitatul semnatarului în platou, la OLT TV, în cadrul emisiunii «De la stânga la dreapta», emisiune deschisă a celor ce se consideră oameni publici şi chiar cred că au ceva de spus. Acolo, o întrebare al cărei răspuns a născut, imediat, controverse. Şi la nivel local, dar multe şi la nivel naţional…
Într-un context dat, senatorul Liviu Voiculescu spune că „Trebuie încurajată vaccinarea. Am discutat și la ședința Biroului Executiv de luni, trebuie cumva stimulată vaccinarea și cei care sunt vaccinați să aibă anumite beneficii față de cei care nu s-au vaccinat. Pentru că nu este normal ca eu sau dumneavoastră sau cei care s-au vaccinat să-și asume niște riscuri făcând aceste vaccinuri și ceilalți să nu se vaccineze și să aibă aceleași drepturi ca unul vaccinat. Trebuie făcută o mică diferențiere, evident fără restricții ale celorlalți sau a le afecta într-un anumit fel drepturi fundamentale”.
Declarație extrem de curajoasă, făcută de un om care are proprietatea cuvintelor sale. Iar cel care s-a aflat în direct, în platou, vă poate spune că nu a simțit acest punct de vedere ca pe o scăpare, ci chiar asumat cu tema respectivă.
Să spunem, totuși, lucrurilor pe nume: pe fondul crizei pandemice, al unor stângăcii generalizate, întâlnite nu numai în România, ci și în țările cu pretenții, astăzi, vaccinarea este singura soluție! Cu riscurile și efectele posibil secundare. Acestea din urmă, nedovedite clinic până acum. Negaționiștii bolii, și implicit ai campaniei de vaccinare, au și ei dreptul să spună ce vor. Ba chiar sunt protejați de majoritatea care vrea vaccinare și măsuri de izolare, carantinare și așa mai departe. În numele dreptului la expresie. Și, aici, vine întrebarea firească: De ce nu ar fi avut dreptul și Liviu Voiculescu (cu toată greutatea funcției de senator) să spună ce a spus mai sus? Dacă tot invocăm dreptul și libertatea de expresie, a celor înscriși în corul anticovid, antivaccinare?
Am văzut, în schimb, pe lângă sentințe pronunțate împotriva senatorului Liviu Voiculescu și oameni reprezentativi ai societății civile, aflați pe poziția de susținere a cauzei exprimate de acesta. Nu are rost să mai dau nume, dar chiar și unii dintre cei care l-au pedepsit pe senatorul de la Olt pentru declarația sa, în cadrul aceleiași fraze, dar sub o altă formă, spuneau cam același lucru. Despre o libertate de mișcare ceva mai mare, a celor testați, dar și a celor… vaccinați. Altfel, vorbind despre impact în societate, textul, asumat până la capăt de Liviu Voiculescu (care nu a dat vina pe OLT TV – sic!) a fost lait-motivul unor zile aprige de dezbatere pe seama campaniei de vaccinare. Și, într-un fel, botezul de ieșire în spațiul public central al președintelui liberalilor de la Olt.
Altfel, pe tema aceasta se mai poate spune câtă dreptate avea Ion Rațiu, acum vreo 30 de ani, într-o societate nepregătită să-l înțeleagă: „Voi lupta pâna la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!” Iată, în esență, cazul Liviu Voiculescu de săptămâna trecută. Pentru cine chiar vrea să înțeleagă…
N.A.
În același cadru, dar neexploatat la nivel național, pentru că este din bucătăria noastră, de la Olt, semnatarul rândurilor de față nu va fi niciodată de acord cu Liviu Voiculescu pe speța Oficiului de Cadastru de la Olt, unde tot în aceeași emisiune, senatorul l-a umplut de respect pe Gigel Chiriță, șeful acestei instituții. Cel care, înainte de a fi… profesionist, a lipit afișe cu PDL-ul, chiar dacă astăzi vrea să se uite acest lucru. Cel care, într-un sistem de justiție puțin altfel decât cel de astăzi, ar fi trebuit să se fi împrietenit cu maidanezii din fața Tribunalului Gorj, acolo unde se judecă un proces în care nu e nici măcar martor. Pe scurt, e vorba de cauza în care balanța va stabili vinovăția sau nevinovăția lui Darius Vâlcov, în raport cu niște aspecte care țin de Cadastru profesionistului Gigel. Chiriță și nu Știrbu…
Să nu știe, oare, Liviu Voiculescu, tot pe speța asta, nimic din ceea ce vorbește toată lumea, despre OCPI Olt? E posibil, dar… poate altă dată! Însă, principala temă ține de vaccinare. Da, cei care acceptă vaccinul, chiar merită ceva mai mult decât cei aflați în situația de refuz aprioric al acestui singur tratament împotriva unei pandemii venită de nicăieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.