Acasă Actualitate Sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor stării de alertă

Sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor stării de alertă

76

În prima zi de vineri a lunii aprilie, oamenii legii au efectuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, după cum se arată în comunicatul IPJ Olt, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 88 de societăți comerciale, precum şi 70 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.300 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 19.000 de lei, dintre acestea 74 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 17.500 de lei și 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 1.500 de lei.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.