Acasă Actualitate Poliţiştii, la datorie în weekend

Poliţiştii, la datorie în weekend

79

Poliţiştii olteni anunţă, printr-un comunicat de presă, că vor fi la datorie şi în acest sfârșit de săptămână. Ceea ce este şi normal şi nimic ieşit din comun. Anul acesta, Paștele catolic va avea loc pe 4 aprilie, iar poliţiştii doresc ca acest eveniment să fie sărbătorit în condiții de siguranță și pentru a ne asigura de faptul că măsurile pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 sunt respectate.

„În acest sens, aproximativ 200 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și cu celelalte instituţii județene ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.
Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.
Referitor la activitățile de prevenire și limitare a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, subliniem faptul că acestea vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali.

Scopul acestor acţiuni nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni răspândirea COVID-19!
Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor desfășura activități specifice în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate de autorități.
Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de importanță crucială în această perioadă.

Cei mai mulți dintre colegii noştri aflați la datorie în întreaga perioadă sunt din structurile de ordine publică şi rutieră. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt implicați în acest dispozitiv complex de asigurare a siguranței cetățeanului și colegi de la investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători din structurile de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii de la rutieră.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.