Acasă Actualitate Poliția și Jandarmeria, pe urmele celor ce nu respectă măsurile pe timp...

Poliția și Jandarmeria, pe urmele celor ce nu respectă măsurile pe timp de pandemie

77
       În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.
La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 250 de forţe de ordine, fiind verificate 84 de societăți comerciale, precum şi 69 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 8.000 de lei, dintre care 67 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 7.000 de lei și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea în valoare de 1.000 de lei.
În concluzie, trebuie reținut că este foarte important ca toți cetățenii să aibă un comportament responsabil, să conștientizeze că acțiunile lor îi pot afecta pe ceilalți, fiind obligați să respecte deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.