Acasă Actualitate Administraţie în beneficiul cetăţeanului: Caracal, Balş, Brâncoveni, Vultureşti şi Dobroteasa

Administraţie în beneficiul cetăţeanului: Caracal, Balş, Brâncoveni, Vultureşti şi Dobroteasa

344

Zodia administraţiei locale este una aparte. Destinele comunităţii sunt trasate prin pricepere şi implicare. Cazurile localităţilor despre care vom vorbi sunt exemple de bună administraţie locală. O administraţie de la oameni pentru oameni. Localităţile Caracal, Balş, Brâncoveni, Vultureşti şi Dobroteasa sunt câteva dintre exemplele pe care vi le oferim în materialul de faţă.

Campanie de microcipare și sterilizare a câinilor cu stăpân din Caracal
În municipiul Caracal, condus de Ion Doldurea, viaţa necuvântătoarelor patrupede este importantă. Astfel, va fi organizată o campanie benefică pentru câinii fără stăpân din oraş.
Primăria Municipiului Caracal în colaborare cu doctorul veterinar Ion Paul organizează o campanie de microcipare și sterilizare gratuită a câinilor cu stăpâni din capitala fostului judeţ Romanaţi.
Acțiunea se va desfășura în curtea Spitalului Veterinar din str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, nr. 2, Caracal, în data de 28.03.2021.
„Rugăm cetățenii orașului să fie receptivi și să dea curs acestei inițiative care este în beneficiul tuturor. Doritorii sunt rugați să se programeze din timp pentru bună desfășurarea a acțiunii la telefon 0771.053.394 – Bogdan Mihuţi. Căţeii să nu fie hrăniți în dimineața zilei de 28.03.2021, înainte de prezentarea la medic.”, se arată într-o postare de pe pagina de socializare a Primăriei municipiului Caracal.

Cetăţenii oraşului Balş, scutiți de plata penalităților
În ședința extraordinară a Consiliului Local Balş din dată de 12.03.2021, s-a aprobat ștergerea penalităților datorate bugetului local de către persoanele fizice și juridice, cu condiția achitării tuturor datoriilor restante la dată de 31 martie 2021, inclusiv. Cu alte cuvinte, cei care își vor achita datoriile restante (taxe, impozite etc), până la finalul acestei luni, nu vor trebui să mai plătească și penalitățile din anii precedenți. Cererile de anulare se primesc la Biroul Impozite și Taxe locale din cadrul Primăriei orașului Balş, condusă de primarul Cătălin Roteapână la dată de 31 martie 2021.

„Încuratul cailor de Sân’ Toader de la Brâncoveni”, anulat anul acesta
Pe pagina de socializare a Primăriei Brâncoveni, reprezentanţii primăriei au postat un anunţ referitor la anularea celei mai aşteptate sărbători locale: „Încuratul cailor de Sân’ Toader”. Primarul comunei, Ion Cheroiu, face apel la cetăţeni să înţeleagă decizia anulării de anul acesta şi că, anul viitor, speră că acest eveniment se va putea organiza în modul normal, fără măşti sau restricţii, la locul consacreat: stadionul din Mărgheni.
„Stimaţi brâncoveni, ştim că aşteptaţi cu nerăbdare evenimentul «Încuratul cailor de Sân’ Toader de la Brâncoveni», din păcate cea de-a XI-a ediţie a tradiţionalului eveniment, care trebuia să se desfăşoare pe data de 20.03.2021, este anulată din cauza pandemiei de COVID-19.
Astfel, sărbătoarea care timp de 10 ani a adus zeci de mii de participanţi din toată ţara, care a animat localitatea noastră şi care ne-a dus numele peste tot în ţară, nu se va desfăşura în acest an.
În speranţa că, în 2022 vom putea să ne reîntâlnim fără măşti pe faţă şi fără restricţii pe stadionul din Mărgheni, vă mulţumim pentru înţelegere!
Pănă atunci, vă invităm să vă delectaţi cu imagini surprinse de la sărbătoarea «Încuratul cailor de Sân’ Toader de la Brâncoveni» din anul 2020!”, spune primarul.

Comuna Vultureşti, pe reţelele de socializare
Primarul comunei Vultureşti, Gheorghe Treanţă anunţă că activitatea administrativă a primăriei va fi vizibilă şi pe platformele de socializare. Drept urmare, oricine este interesat de activitatea primăriei sau de evenimentele ce au loc în comună, de acum le pot găsi pe noua pagină de Facebook a comunei, numită „Primăria Comunei Vulturești”.
„Aceasta pagină se adresează în principal locuitorilor comunei Vulturești, judeţul Olt și nu numai. Uram bun venit tuturor celor ce accesează această pagină unde se vor posta informații de interes public cu privire la comuna noastră.
Ne dorim ca pe aceasta cale sa venim in sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi, în acelasi timp, să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să cunoască comuna şi pe oamenii acestor locuri”, spune primarul comunei, Gheorghe Treanţă

Cămin cultural, la Dobroteasa!
Primarul comunei Dobroteasa, Ion Crăciunescu nu stă. Acesta ştie că este în serviciul comunităţii şi face ce trebuie. În 2018, UAT Dobroteasa a primit, prin PNDL, suma de 3.197.007,47 lei, pentru proiectul: „Construire și dotare așezământ cultural în comuna Dobroteasa”. În acelaşi an, Primăria comunei Dobroteasa a predat amplasamentul către Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii.
Modernul edificiu cultural va fi finalizat în vurând, iar locuitorii se pot bucura de noua construcţie şi de evenimentele care vor fi organizate în interiorul ei, dacă anul în cauză va fi unul liber de pandemie.
Nu este singurul proiect realizat prin PNDL. Se alătură şi următoarele:
– Reabilitare și modernizare Școală Gimnazială Dobroteasa – 2.429.222,00, proiect finalizat.
– Construire Unitate sanitară în comuna Dobroteasa, județul Olt -1.539.908,00 lei, proiect în derulare.
– Modernizare drumuri locale în comuna Dobroteasa, județul Olt – 6.262.747,00 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.