Acasă Actualitate Comunicat de presă – ADR SV Oltenia

Comunicat de presă – ADR SV Oltenia

106

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiectele pe mobilitate, o prioritate în Slatina
105 milioane de lei, atrași de administrația publică locală prin POR 2014-2020

Zece proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 se află în implementare în municipiul Slatina. Cu ajutorul banilor europeni de pe axa de mobilitate urbană, printre altele, va fi dezvoltată o rețea de stații de transport public local inteligente și autonome, va fi realizată infrastructura pentru biciclete și vor fi achiziționate autobuze ecologice. Tot prin POR 2014-2020, au fost atrase fonduri pentru modernizarea sistemului de iluminat public și reabilitarea unui liceu.

   105 milioane de lei, bani europeni, sunt la dispoziția Primăriei municipiului Slatina pentru investiții și modernizare, prin cele zece proiecte implementate:
Opt proiecte, finanțate în cadrul Axei prioritare 4 a POR 2014-2020, cu o valoare totală de 74,2 milioane de lei, prevăd investiții în mobilitatea urbană, prin realizarea infrastructurii pentru biciclete, achiziționarea de autobuze ecologice, modernizarea străzilor pe care circulă mijloacele de transport public şi dezvoltarea infrastructurii pietonale, dezvoltarea unei rețele de stații de transport public local inteligente și autonome (Intelli Bus hub Net), a unui proiect integrat de mobilitate durabilă (componentele biciclete și vehicule electrice), a unui proiect de management al transportului public, a unui sistem de management al traficului și a unui sistem integrat de plată a serviciilor comunitare (inclusiv transport public). De asemenea, tot în cadrul Axei prioritare 4, va fi reabilitat Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian“, un proiect în valoare de 7,9 milioane de lei.
• Prin Axa prioritară 3, va fi modernizat, eficientizat și extins sistemul de iluminat public și vor fi reabilitate instalațiile electrice din oraș, un proiect în valoare de 22,9 milioane de lei.

   „Mă bucur să observ că municipiile din regiune fac pași importanți spre dezvoltare și spre conceptul de Smart City, prin proiectele care beneficiază de finanțări europene nerambursabile. Fără finanțare, orașele nu pot atinge standarde europene ridicate. De aceea, atragerea de fonduri prin Programul Operațional Regional trebuie să fie o prioritate pentru orice administrație publică locală. Acest lucru se întâmplă în Slatina, care se dezvoltă tot mai armonios. Autoritățile au înțeles importanța conceptului de mobilitate urbană durabilă, iar proiectele implementate răspund nevoii de a găsi alternative la transportul clasic cu mașina personală. Astfel, Primăria municipiului Slatina pune accent pe dezvoltarea transportului public urban și a infrastructurii necesare, precum și pe crearea de piste pentru bicicliști, considerând că eficiența și confortul deplasării sunt prioritare. Suntem alături de autoritățile locale și susținem eforturile acestora de dezvoltare a infrastructurii rutiere și de transport, deosebit de importantă pentru atragerea de investitori și deschiderea orașului către investiții“, a declarat doamna Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Banii europeni atrași prin POR 2014-2020 vor schimba viața locuitorilor din municipiul Slatina, a cărui administrație publică locală are proiecte și deschidere să folosească acest mecanism de finanțare.

   „Orașul nostru este într-o continuă dezvoltare și, în această direcție, ne străduim să implementăm proiecte care să contribuie la prosperitatea întregii comunități. Ne bucurăm de susținerea conducerii ADR Sud-Vest Oltenia, care ne-a ajutat în toate demersurile noastre și, astfel, în prezent, avem zece proiecte în diferite etape de implementare, iar suma totală atrasă este de 105 milioane de lei. Aceste proiecte vor oferi străzi și trotuare reabilitate, piste pentru biciclişti, autobuze ecologice, stații de transport public local inteligente și autonome, dar și un sistem de iluminat public modern și eficient. Toate acestea vor duce la revitalizarea municipiului, la reducerea poluării și la o infrastructură de transport public modernă, pași necesari pentru un viitor oraș inteligent. Poate părea spectaculos, dar este doar normalitatea pe care ne-o dorim în orașele pe care le administrăm. De când am preluat mandatul de primar al Slatinei, atât eu, cât și echipa, ne-am focalizat atenţia spre accesarea fondurilor europene, conştienți că este singura şansă de dezvoltare a orașului“, a declarat domnul Emil Moț, primarul municipiului Slatina.

Proiectele de mobilitate urbană pe care Primăria Slatina le implementează în prezent, aflate în diferite etape de execuţie şi care vor fi finalizate în viitorul apropiat, vor duce la revitalizarea municipiului, reducerea poluării, atragerea și mai multor investitori, dar și a turiștilor.

Aleea Teatrului, nr. 1, Craiova
www.adroltenia.ro
0251/411.869; office@adroltenia.ro

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European
de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro      |     facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.