Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

54
Emil Albotă: „Peneliștii aleg să facă «economie» din alocațiile copiilor”
Deputatul Emil Albotă îndeamnă cetăţenii să le scrie parlamentarilor puterii cu privire la alocaţiile copiilor, care sunt cele mai mici din Uniunea Europeană.
„Eu mi-aș dori ca SiguranțaUnuiTraiMaiBun pentru ei, să fie o prioritate a oricărei guvernări, nu numai a PSD. Dumneavoastră puteți să le scrieți parlamentarilor puterii că România are cea mai mică alocație din Uniunea Europeană și să le explicați de ce au nevoie copiii de o alocație decentă, pe platforma: https://www.psd.ro/alocatii/”
Adrian Chesnoiu: Ați rămas doar niște HOȚI de voturi!
Deputatul Adrian Chesnoiu se adresează, printr-o postare-scrisoare, de pe pagina de facebook, lui Nechita-Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale:
„Domnule OROS, domnilor liberali, useriști sau plusiști, DUMNEZEU nu ne cere să facem minuni, ci doar să fim oameni!
V-am rugat să fiți OAMENI și să facem o minune, pentru că realitatea în agricultura României nu arată cum VISA domnul Cîțu la tribuna aceasta, ASEARĂ, ci arată cam așa:
Fermierii își strigă disperarea în stradă, sunt executați de bănci și furnizorii de in-puturi, cu banii din subvenții și-au platit arendele, nu au bani să înființeze culturile noi de primăvară iar pentru a trece iarna și a pune hrană pe masa copiilor, au început să-și vândă din utilajele agricole! Dacă banii pentru despăgubirile de secetă nu sunt plătiți IMEDIAT, mulți dintre ei vor închide fermele și vor lua calea exilului în DIASPORA!
I-am spus Premierului CHIULANGIU că țara are nevoie de hrană, iar fermierii au nevoie de susținere în momente de criză! Și fermierii sunt tot privați și plătitori de taxe la bugetul pe care l-ați măcelărit pentru interesele de grup!
Parcă sunteți toți făcuți de-o MUMĂ, fără suflet, fără empatie, fără grija de semeni! Doar VOI, pentru VOI! Nici acum în al 12-lea ceas nu v-ați folosit mintea și sufletul pentru un vot benefic fermierilor români. Al LOR este dreptul dumneavoastră de vot, pentru că ei v-au trimis să le reprezentați interesele în Parlament, nu să votați pentru interesele de partid și de gașcă!!! Nu ați votat amendamentul pe care vi l-am propus și puteam spune că împreună azi am fost oameni și am salvat fermierii ajunși pe marginea prăpastiei! Ați rămas doar niște HOȚI de voturi!”
Marius Iancu: „O veste tristă, de Mărțișor, pentru toate familiile din România!”
227 de parlamentari le-au furat copiilor jucăriile, hainuţele, cărtile și bucuria unei vacanţe.
Alocațiile copiilor nu vor crește, în aces an, pentru că parlamentarii PNL, USR și UDMR au votat împotriva amendamentului PSD la Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021 care prevedea dublarea alocațiilor. 227 de aleși ai românilor au considerat că 300 de lei pentru copiii de la 2 la 18 ani, respectiv 600 de lei pentru cei sub 2 ani, este o sumă mult prea mare…”, spune deputatul Marius Iancu, referitor la votarea proiectului Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021.

Siminica Mirea: „Actuala guvernare nu dorește bunăstarea românilor!”
„Fapt demonstrat în cursul Ședintei Plenului, în care toate amendamentele susținute de colegii mei social democrați, au fost respinse de către actuala coaliție de guvernare.
Ne doream mai mult pentru români, iar viziunea noastră, precum și scopul acestor amendamente susținute pe ficare județ în parte, au stat la baza dezvoltării tuturor comunităților din România, care ar fi permis noi proiecte de investiții.
Din păcate, și amendamentele susținute pentru județul pe care îl reprezint au avut același rezultat. Așadar, finanțarea proiectelor de dezvoltare ale localităților județului Olt au fost RESPINSE, în urma votului, iar situația județului Olt privind amendamentele susținute, nu este singulară! Un lucru e cert: Nevoile și problemele românilor nu prezintă interes în viziunea actualei coaliții, iar aspectele ce țin de dezvoltarea economiei prin investiții sau creșterea nivelului de trai al cetățenilor sunt ignorate total.”, scrie senatorul pe pagina sa de socializare, referitor la respingerea amendamentelor propuse de către PSD şi respinse de PNL privind mărirea alocaţiilor.

Stănescu „Amendamentele PSD la legea bugetului promovează bunăstarea românilor și nu austeritatea, precum liberalii!”
Senatorul PSD, Paul Stănescu a prezentat un punct de vedere cu privire la bugetul de stat pe anul 2021.
„Am primit și eu cu surprindere afirmația premierului liberal Cîțu, că, dacă amendamentele PSD la bugetul de stat ar fi adoptate, România ar fi scoasă din UE. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns, știind că bugetul promovat de liberali este unul al sărăciei.
Nu este doar o vorbă aruncată-n vânt a unui politician fără sentimente față de nevoile românilor, ci este și o minciună penibilă a unui premier al dreptei (și nu singurul) care promovează austeritatea și nu bunăstarea.
Amendamentele PSD promovează bunăstarea românilor: creșterea alocațiilor pentru copii, construirea de centre medicale comunitare, modernizarea și dotarea spitalelor, 6% din PIB pentru educație și cercetare, creșterea salariilor profesorilor, voucher de 400 lei pentru fiecare copil născut, locuri de muncă „Fabricat în România” prin stimularea investițiilor și retehnologizarea companiilor românești, despăgubirea agricultorilor pentru seceta din 2020,
promovarea exporturilor, creșterea pensiei minime, de la 800 lei la 1107 lei și a punctului de pensie de la 1442 lei, la 1875 lei (septembrie 2021). Toate sunt măsuri pe care le dorim prinse în bugetul anului 2021. Iar sursele de finanțare există și le-am propus deja.”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.