Acasă Interviu «Apartenența la ALDE, pentru mine, este o onoare, iar partidul din care...

«Apartenența la ALDE, pentru mine, este o onoare, iar partidul din care fac parte nu și-a spus ultimul cuvânt»

253
EXCLUSIVITATE!
Interviu cu FLORIN TRAȘCĂ, membru ALDE, viceprimar al orașului Scornicești
          Este tipul de politician pe care nu-l vezi numai în campania electorală. Implicat și în anii pasivi, când nu au loc alegeri, Florin Trașcă, ales recent viceprimar al orașului Scornicești din partea ALDE, inspiră dinamism și încredere. Dincolo de disputele ideologice, de punctele de vedere diferite, acesta face astăzi echipă în conducerea orașului Scornicești cu primarul liberal Daniel Tudor…
Agenda sa nu diferă de nevoia cetățeanului, iar astăzi, ușa viceprimarului Trașcă de la Scornicești este întotdeauna deschisă. Oamenii au încredere, iar implicarea sa este un multiplu al atitudinii sale publice.
Un interviu scurt, despre Scorniceștiul văzut astăzi de omul locului, Florin Trașcă…
– Ce a însemnat alegerea dumneavoastră ca viceprimar al orașului Scornicești?
– Prin scorul obținut de ALDE la alegerile locale, unul cu mult peste media județeană, ne-am permis să ne așezăm la masă cu cei de la PNL. Am reușit să găsim numeroasă puncte de vedere în comun pentru dezvoltarea orașului, și astfel am întregit o echipă din care fac și eu parte, menită să răspundă interesului public, care să fie alături de nevoile reale ale membrilor comunității noastre.
– Cum colaborați cu primarul liberal, Daniel Tudor?
– Am eliminat, din start, perioada de acomodare. În Scornicești ne cunoaștem destul de bine între noi, știm orizontul de acțiune, iar astfel putem contura și așteptările noastre. Există un dialog și o împărțire corectă a atribuțiilor specifice unui proiect administrativ. Dezvoltarea Scorniceștiului este prioritate și pentru noi, și vreau să cred că și pentru toți membrii din consiliul local. Am spus „vreau să cred”, tocmai pentru că unii colegi parcă nu au înțeles că s-a terminat campania electorală…
– Reprezentați ALDE. Ce înseamnă asta pentru dumneavoastră?
– Aici, la Scornicești, m-am implicat cu dedicație în proiectul politic numit ALDE. Am înțeles că un partid reușește să convingă dacă oamenii din această structură discută cu cetățeanul. Eu asta am făcut și pe aceeași linie merg mai departe. Eșecul ALDE, mă refer la scorul de la alegerile parlamentare, poate fi, din punctul meu de vedere, începutul unui proiect de succes pe termen mediu și lung.
– În mod concret, cum vedeți restructurarea ALDE?
– Nu e neapărat nevoie de o restructurare. E nevoie de o analiză a anului electoral 2020, de identificare a lucrurilor care nu au mers, de corectarea neajunsurilor în comunicare, de o ierarhizare corectă a resursei umane și de mult dialog cu cetățenii. Oamenii trebuie să știe ce ofertă avem și să aibă încredere că prin confirmarea acesteia prin vot vom pune în practică acele măsuri menite să dea românilor o altfel de încredere în clasa politică.
– Vă veți implica în așa ceva?
– Categoric, da! Apartenența la ALDE, pentru mine, este o onoare, iar partidul din care fac parte nu și-a spus ultimul cuvânt. Voi face tot ceea ce ține de mine în acest sens, iar acțiunile derulate de pe poziția de viceprimar ALDE al orașului Scornicești, cred că susțin proiectul politic în care sunt onorat să fiu parte. Avem, aici, la Scornicești, o resursă umană interesată să vadă evoluția ALDE, iar eu vreau să-i conving pe oameni că partidul nostru merită încredere din partea alegătorilor…
– O ultimă întrebare: care ar fi tipul de mesaj pe care trebuie să-l primească membrii și simpatizanții ALDE?
– Personal, aș identifica foarte repede o structură internă formată din aleșii locali ALDE de la nivelul fiecărui județ. O astfel de etapă generează următorul pas: dezbateri pe teme reale și cu soluțiile de rigoare. Cu astfel de măsuri, cu oameni implicați, la alegerile viitoare, noi, cei de la ALDE, putem obține un scor electoral format din două cifre. Personal sunt dispus să mă implic, ca până acum, și să susțin inițiativele civice proiectate de noi, cei de la ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.