Acasă Administrație Administraţie în beneficiul cetăţeanului. La Slatina, Caracal, Corabia şi Coteana

Administraţie în beneficiul cetăţeanului. La Slatina, Caracal, Corabia şi Coteana

225

„Administraţie în beneficiul cetăţeanului”, categoric, este o construcţie pleonastică, însă întărirea ideii nu face rău, ci arată o stare de fapt. Prin pricepere şi dăruire, edilii-şefi, împreună cu echipele adminsitrative ale localităţilor pe care le conduc, pun în aplicare proiecte care ajută la dezvoltarea comunităţilor. Ideile pleacă din nevoile cetăţenilor şi se întorc la cetăţeni, beneficiarii direcţi ai proiectelor primăriilor. O administraţie de la oameni pentru oameni în localităţile Slatina, Caracal, Corabiaşi Coteana. Acestea sunt câteva dintre exemplele pe care vi le oferim în materialul de faţă.

Parcări modulare la Slatina
investiţia în proiectul parcărilor modularese află la faza de proiectare şi obţinerea autorizaţiilor de construcţie, procedură birocratică ce durează aproximativ o lună.
Potrivit studiului de fezabilitate aprobat de consilierii locali, valoarea totală a investiţiei este de 48.516.680,49 lei, TVA inclusă, bani proveniţi din bugetul local. Din aecastă sumă, 8.655.956,07 lei reprezintă construcţii şi montaj. Durata de realizare a investiţiei este de şapte luni. Iar, în următorii doi ani, se va trece la instalarea parcărilor modulare.
„Proiectul Primăriei municipiului Slatina privind instalarea a zece parcări modulare, în mai multe cartiere din oraş, este în faza de proiectare, după ce licitaţia de execuţie a fost adjudecată.
Ulterior etapelor de proiectare şi obţinere a autorizaţiilor de construcţie, procedură birocratică ce durează aproximativ o lună, va începe implementarea acestui obiectiv, ceea ce va aduce peste 500 de noi locuri de parcare, venind astfel în întâmpinarea nevoilor posesorilor de autoturisme din oraşului nostru.”, declară primarul Slatinei.
Proiectul Primăriei Slatina privind instalarea a zece parcări modulare, în mai multe cartiere din oraş, este în faza de proiectare, după ce licitaţia de execuţie a fost adjudecată de o societate din Capitală. Peste 500 de noi locuri de parcare vor fi create în urma implementării acestui proiect.

La Coteana, un mediu curat, o viaţă sănătoasă!
Primarul comunei Coteana, Ionuţ Dima, anunţa, pe pagina sa de socializare, acolo unde ţine legătura cu cetăţenii, că a început acţiunea de colectarea a gunoiului menajer în comună.
„A început colectarea gunoiului menajer la nivelul comunei Coteana. Un proiect extrem de important în atingerea obiectivului nostru comun de a trai intr-un mediu sănătos. Este un proiect pe care cotenenii l-au aşteptat de atâţia ani şi la care am constatat cu mândrie ca majoritatea au fost foarte receptivi.
Vreau sa le mulţumesc în primul rand lor pentru ca au dovedit încă o data ca putem funcţiona ca o adevărată echipa atunci când la mijloc este bunăstarea şi dezvoltarea localităţii noastre”, spune primarul Dima.

Un Caracal curat. Acţiuni de igienizare ale municipiului
La nivelul municipiului Caracal, a fost demarată o campanie de igienizare a oraşului. Prima acţiune din cadrul campaniei s-a desfăşurat în zonele periferice ale oraşului, acolo unde se află gunoi aruncat de către cetăţenii care au depozitat gunoi în zone neamenajate special.

„Vremea bună din zilele precedente ne-a permis să demarăm campania de igienizare a oraşului nostru. Pentru început, am pornit cu echipele administraţiei caracalene să adunăm gunoiul aruncat în diverse zone ale oraşului şi la periferie.
Am reuşit să ridicăm gunoiul de la intrările în oraş dinspre Craiova, Cezieni şi dinspre Bucureşti, iar în oraş să igienizăm Str. Viilor, str. Măceşului şi Str. Decebal.
În zilele următoare echipele de salubrizare vor fi în zona Târg – strada Răsurii, Intrarea Vornicu Ureche, la intrarea dinspre Slatina şi pe Str. Rahovei. Vom identifica terenuri virane din oraş unde de regulă sunt aruncate gunoaie pentru a le curăţa, putând astfel demara şi activitatea de monitorizare în vederea prevenirii depozitării nelegale a gunoiului în aceste zone! În paralel, am demarat campania de colectare selectivă a gunoiului. Împărţim sacii şi pliantele cu programul de ridicare a gunoiului în fiecare zonă, astfel încât să reuşim implementarea acestui program. Ne dorim cu toţii un oraş curat dar pentru asta este nevoie de implicarea tuturor cetăţenilor!”, spune primarul oraşului.

Kit-uri de igienă pentru persoanele defavorizate din Corabia
Începând cu data de 22.02.2021, Primăria oraşului Corabia a început distribuirea pachetelor de alimente precum şi a produselor de igienă, acordate prin Program Operaţional Ajutoare Persoane Defavorizate (POAD).
În conformitate cu art. 3 din OUG nr.84/2020 cu modificările şi completările ulterioare, beneficiarii produselor sunt: a)familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001(ajutor social) privind venitul minim garantat,cu modificările şi completările ulterioare; b)familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Acordarea de sprijin categoriilor de persoane prevăzute la lit. c) se realizează numai în cazul în care există stocuri de alimente şi produse de igienă după epuizarea distribuirii către categoriile prevăzute la lit. a) şi b).
Conform art.4 din OUG 84/2020, cu modificările şi completările ulterioare, pachetele de alimente şi produsele de igienă se ridică personal de către destinatarii finali, pe baza actului de identitate în original.
Pachetele de alimente precum şi produsele de igienă se vor ridica de la sala de sport din parcul oraşului corabia, după următorul program : luni – joi între orele 13:00-16:00, vineri între orele 12:00-14:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.