Acasă Actualitate Oamenii legii, activități de verificare în zonele aglomerate, piețe, târguri, terase și...

Oamenii legii, activități de verificare în zonele aglomerate, piețe, târguri, terase și restaurante

70

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate activități de verificare a zonelor aglomerate, piețe, târguri, terase și restaurante, cu privire la respectarea măsurilor anti-covid.
Activităţile au fost efectuate de poliţiştii olteni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” Olt și polițiști locali

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, ținând cont de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Covid 19.
Sunt verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor pentru activitățile desfășurate în spațiul public sau privat, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți și modul de amenajare a restaurantelor/teraselor pentru asigurarea distanțării fizice.
Astfel, ieri 5 februarie 2021, în cadrul acțiunilor au fost verificate aproape 140 de societăți comerciale și au fost legitimate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse peste 1.100 de persoane. Forțele de ordine prezente la acțiune au aplicat 139 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Valoarea acestor sancțiuni este de 43.000 de lei.
Pe raza municipiilor Slatina și Caracal au fost organizate două acțiuni punctuale, polițiștii de ordine publică, investigații criminale și investigarea criminalității economice, cu sprijinul pompierilor și jandarmilor olteni acționând în special pentru verificarea respectării recomandărilor/ interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă de către reprezentanții societăților comerciale. În doar două ore, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care una reprezentantului unui restaurant din municipiul Slatina și alte șapte reprezentanților unor societăți comerciale din municipiul Caracal.
Totodată, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești au organizat o acțiune punctuală pe raza comunelor arondate, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.500 de lei, unor societăți comerciale, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020.”, se arată într-o informre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.