Acasă Actualitate Jandarmii olteni, acţiuni de verificare a respectării măsurilor sanitare în zone aglomerate,...

Jandarmii olteni, acţiuni de verificare a respectării măsurilor sanitare în zone aglomerate, pieţe sau transport în comun

64

În cadrul unor activităţi în sistem integrat cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, jandarmii olteni au desfăşurat controale și ce au vizat, în special, zonele aglomerate ale piețelor agroalimentare, în centrele comerciale, dar și în autogări, în mijloacele de transport în comun. Verificările au avut loc în contextul respectării măsurilor legale în vigoare, privind prevenirea răspândirii noului coronavirus

„În contiuare, jandarmii împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Scopul acestor acțiuni este acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Jandarmeria Olt, face apel către toţi cetățenii să acorde o atenţie sporită măsurilor de protecție sanitară (purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice față de celelalte persoane prezente), să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial. „, se arată în comunicatu Jandarmeriei Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.