Acasă Actualitate Biroul pentru Imigrări al județului Olt, repere din activitatea pe anul 2020

Biroul pentru Imigrări al județului Olt, repere din activitatea pe anul 2020

31

Biroul pentru Imigrări al județului Olt îşi prezintă bilanţul pe anul 2020 prin intermediul unui comunicat de presă, pe care vi-l redăm întocmai:

În cursul anului 2020, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Olt au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 1183 de persoane, cetățeni din state terțe și europeni. Au fost depistați 18 străini în situații ilegale și emise 5 decizii de returnare. De asemenea, au fost eliberate 263 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 121100 lei.

Activitatea polițiștilor din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Olt s-a desfășurat pe parcursul anului 2020 în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație și luând în considerare dispozițiile legale, recomandările și măsurile emise de prevenire şi limitare a răspândirii infectării cu coronavirus (COVID-19).

Astfel, în ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în anul 2020, poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Olt au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 1183 de persoane, dintre care 736 străini din state terțe, cei mai mulți din Vietnam, Turcia, India, Nepal, Republica Moldova, și 336 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 493 permise de ședere, dintre care 479 pentru ședere temporară și 14 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 49 certificate de înregistrare și 9 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH .

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 274 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 263 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 11 cereri fiind respinse.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 41 de acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 18 străini în situații ilegale. Pentru 5 cetățeni străini au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, iar ceilalți îndeplineau condițiile și au fost puși în legalitate.

Totodată, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 121100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată , și a prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here