Acasă Actualitate 8 sfaturi care te vor ajuta dacă ești la început în poker

8 sfaturi care te vor ajuta dacă ești la început în poker

127
Sofia Lovgren

În cazul în care ești la început în jocul de poker, iată câteva sfaturi menite să te ajute să fii cât mai bun și să faci pasul spre nivelul următor.

Atât de popular în întreaga lume, pokerul a devenit o adevărată industrie, dar rămâne în continuare un joc foarte distractiv.

Nimănui nu-i place să piardă însă, așa că iată regulile care te vor ajuta dacă ești la început.

1. Asigură-te că știi cum să joci – Pokerul nu este ca oricare alt joc de cărți din lume. Cel mai probabil, când vei juca poker vei da peste adversari foarte bine pregătiți. Așa că este indicat să înveți toate regulile înainte să pleci la drum. Partea bună este că nu sunt foarte multe. E bine să știi ierarhia mâinilor de poker, care sunt cele mai bune mâini de început, dar și expresiile des întâlnite în acest joc. Astfel, îți vei maximiza șansele de câștig. Poți învăța citind din cărți de specialitate, căutând poker reguli sau uitându-te pe YouTube la jucători mai experimentați.

2. Nu juca sume mari la început – În cazul în care alegi să joci pe bani reali, cel mai indicat este să o faci pe sume cât mai mici, cu gândul de a prinde experiență. Chiar și dacă vei pierde, vei considera că aceasta este o investiție care îți va aduce beneficii pe termen lung. Ce înseamnă sume mari depinde de bugetul fiecăruia, dar indicat este ca sumele pe care le rulezi în joc să nu te afecteze în cazul în care vei pierde. Desigur, mulți vorbesc și despre norocul începătorului, astfel că sunt șanse să câștigi chiar și dacă ești la început și nu ești foarte experimentat deocamdată.

3. Gestionează-ți emoțiile – O mare greșeală pe care o poți face este să nu mai iei decizii bazate pe strategia ta, ci pe baza impulsului de moment. Intuiția este și ea importantă în poker, dar cel mai mult contează strategia pe care o adopți și să fii mereu calm. Încearcă să joci cât mai lucid, evaluează-ți jocul constant și din când în când mai fă și pauze. Cu timpul vei observa cât de important este să îți gestionezi emoțiile în jocul de poker.

4. Ai răbdare – Dincolo de regulile din poker și de strategii, este foarte important să ai răbdare. Ca în orice joc, nu poți fi cel mai bun peste noapte. Se va întâmpla să mai și pierzi, să mai faci și greșeli, dar important este să ai răbdare, să le analizezi și să înveți din ele. De asemenea, trebuie să fii tot timpul atent.

5. E recomandat să studiezi mult – Partidele jucate de nume importante precum Daniel Negreanu, Justin Bonomo sau Erik Seidel pot fi urmărite și pe YouTube. Cel mai bune este să studiezi felul în care joacă aceștia, să vezi ce strategii adoptă, ce mutări fac atunci când au anumite mâini, să te inspiri și să încerci să adaptezi la jocul tău. De asemenea, poți citi inclusiv interviuri acordate de cei mai buni jucători de poker din lume, dar poți citi și cărțile unor specialiști sau să te uiți la filme despre poker. Ca în orice domeniu, și în poker este așadar important să studiezi mult pentru a fi mai bun.

6. Analizează-ți adversarii de la masă – La început vei fi cel mai probabil atent doar la mâinile tale și te vei concentra să faci cea mai bună combinație de cărți. Totuși, important este să fii atent și la adversarii tăi. Să încerci să îți dai seama ce cărți pot avea în funcție de cele disponibile pe masă și de mutările pe care le fac. De asemenea, încearcă și să anticipezi ce cărți pot veni în continuare pe masă. Astfel, vei deveni un jucător de poker total.

7. Intră în mintea adversarilor – Prin intermediul deciziilor pe care le iei, îi poți face pe adversarii de la masă să creadă că ai anumite cărți sau că nu le ai. Nu doar tu vei fi cel care va încerca să anticipeze ce cărți au adversarii, vor face și ei același lucru. Din acest motiv, poți profita și să îi „manipulezi” să creadă că ai anumite cărți. Făcând acest lucru, ai putea să câștigi mâini pe care în mod normal le-ai pierde. Și psihologia contează mult în poker, astfel că nu trebuie ignorată.

8. Nu uita să te distrezi – Toate sfaturile prezentate mai sus nu mai au nicio valoare atât timp cât jocul de poker nu-și atinge scopul adevărat: distracția. Sunt nume grele din poker care spun că încă mai joacă de distracție, chiar dacă mizele sunt de ordinul milioanelor de dolari. Și oricât de mare ar fi rivalitatea, pokerul a creat relații strânse de prietenie între mulți jucători de top. Așadar, încearcă să te distrezi pe cât de mult posibil la poker.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.