Acasă Actualitate Poliţiştii nu mai simt gustul şi mirosul petrecerilor… Ploaie de amenzi

Poliţiştii nu mai simt gustul şi mirosul petrecerilor… Ploaie de amenzi

86

În ziua de 16 ianuarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt , sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Olt , împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, au avut ceva treabă de făcut în afara instituţiilor unde lucrează şi s-au pucat de făcut acţiuni de verificare a respectării măsurilor anti-Covid în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost legitimate aproximativ 1.400 de persoane, verificate 81 societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, precum și 44 de mijloace de transport. În urma acţiunilor au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru nepurtarea măștii de protecție.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la terase și restaurante din municipiul Slatina, cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

„Astfel, în jurul orei 21.15, în urma controlului efectuat la o societate comercială s-a constatat faptul că în incinta restaurantului era organizat un eveniment privat, la care participau aproximativ 50 de persoane, atmosfera fiind întreținută de o formație vocal- instrumentală. Polițiștii au întrerupt evenimentul și au sancționat contravențional organizatorul cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii nr 55/ 2020.
De asemenea, polițiștii de investigare a criminalității economice au constatat faptul că la o terasă, din municipiul Slatina, nu erau respectate măsurile de diminuare a impactului riscurilor, numărul persoanelor prezente depășind limita de 30% din capacitatea localului. Administratorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/ 2020”, se arată în comunicatul IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.