Acasă Actualitate Captură… explozivă. 2.000 de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti

Captură… explozivă. 2.000 de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti

57

Sâmbătă, un bărbat, de 56 de ani, din comuna Brebeni, a fost depistat, pe Drumul Județean 653, pe raza comunei Vâlcele, de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Coteana, a fost
oprit în trafic în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite specifice sezonului de iarnă.

Polițiștii olteni continuă să desfășoare activități în cadrul acțiunii FOC DE ARTIFICII. Polițiștii Secției de Poliție Rurală Coteana au depistat în trafic un bărbat, care transporta aproximativ 2.000 de articole pirotehnice. Articolele au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.
Polițiștii au controlat autovehiculul, cu această ocazie fiind găsite aproximativ 2.000 de articole pirotehnice, de diverse mărci și categorii.
Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării și a fost depusă în Camera de corpuri delicte.
Bărbatul a fost sancționat constravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 R, privind regimul materiilor explozive.”, conorm comunicatului IPJ Olt.

Sfaturile poliţiştilor:
CUMPĂRAȚI ARTICOLE PIROTEHNICE DOAR DE LA PERSOANE FIZICE/JURIDICE AUTORIZATE
• petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.
SESIZAȚI POLIȚIA CÂND CONSTATAȚI CĂ SUNT VÂNDUTE ILEGAL ARTICOLE PIROTEHNICE
• comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă pune în pericol sănătatea și integritatea corporală.
ATENȚIE LA ETICHETĂ!
• la achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română! Este interzisă vânzarea către populație a articolelor pirotehnice din categoriile T/P/F2, T/P/F3, F 3, F4! Exemple articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluțe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; inele de foc; sateliți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.