Acasă Actualitate 1 Decembrie pandemic. Ziua Naţională a României altfel, la Slatina

1 Decembrie pandemic. Ziua Naţională a României altfel, la Slatina

356

Zona centrală a Slatinei, în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, personaj din istorie, care nu are nicio legătură cu 1 decembrie 1918, a fost una cum rar s-a mai văzut la astfel de sărbători naţionale. În jur de 100 de persoane au fost prezente la ceremonia seacă de Ziua Naţională a României, verificaţi de mască, dezinfectaţi şi cu temperatura măsurată. Printre cei prezenţi s-au numărat primarul şi viceprimarul Slatinei, preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Olt, primarul şi viceprimarul oraşului Caracal, senatori şi deputaţi, şefi ai structurilor de siguranţă şi ordine sau reprezentnţi ai partidelor politice.

Cel mai mult moment al ceremoniei l-a reprezentat serviciul religios, de la care, şi de această dată, a lipsit episcopul Sebastian. Câteva coroane depuse la picioarele lui Cuza, iar după terminarea ceremoniei, locul a rămas pustiu.

Aşa a trecut o zi naţională a statului, la Slatina, fără tradiţionalul kit culinar: cârnăciori, fasole şi vin fiert, fără concerte şi fără îmbrăţişări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.