Acasă Actualitate Poliţia pândeşte pe platformele de vânzări online. O femeie s-a ales cu...

Poliţia pândeşte pe platformele de vânzări online. O femeie s-a ales cu dosar penal pentru bişniţă

371

O femeie, de 30 de ani, a fost depistată sâmbătă, 21 noiembrie a.c., într-o parcare din municipiul Slatina, având în portbagajul autoturismului personal două geci și 6 perechi de blugi, pe care dorea să le vândă sumei de 2.000 de lei. Valoarea reală a produselor originale se ridică la aproximativ 6.500 de euro. Femeia s-a ales cu un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și care îl prejudiciază pe titularul de marcă”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 84/ 1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
În cauză a fost întocmit

„Astăzi, 21 noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean OLT – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o platformă de vânzări online a fost postat un anunț prin care erau oferite spre comercializare mai multe articole vestimentare(geci și blugi), purtând inscripția unor mărci premium de renume.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au indisponibilizat marfa despre care există suspiciuni rezonabile că ar fi contrafăcută.
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea caracterului contrafăcut/original al obiectelor ridicate și pentru stabilirea prejudiciului adus titularului mărcilor respective.”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here